23-04-2025

Koningsdag Kwarktaart met granolabodem

Bij veel recepten waar je een koekjesbodem voor nodig hebt is het moeilijk om suikervrije koekjes te vinden. Je kunt echter ook heel goed een bodem maken van (suikervrije) granola! Superlekker én voedzaam. Bas Boer noten heeft een heerlijke nieuwe, eiwitrijke granola die je hier prima voor kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook je zelfgemaakte granola gebruiken om een taartbodem te maken. Wil je kwalitatief goede producten? Kijk dan eens naar het uitgebreide assortiment van Bas Boer noten

Deze taart kun je voor Koningsdag leuk opmaken met de kleuren van de Nederlandse vlag, en de rest van het jaar kun je hem decoreren met wat je wilt, bijvoorbeeld met gevriesdroogd fruit. 

Koningsdag Kwarktaart met granolabodem

Ingredienten voor een ronde taartvorm van 20 centimeter:

Bodem: 200 gram suikervrije granola, 70 gram roomboter

Vulling: 500 gram volle kwark, 250 milliliter (biologische) slagroom, 100 gram Hollandse honing, sap van 2 citroenen (of gebruik sinaasappels), rasp van 2 (biologische) citroenen, 3 eetlepels rundergelatine (of gebruik 8 blaadjes gelatine)

Voor de garnering: vers fruit in de kleuren van de Nederlandse vlag of gevriesdroogd fruit, optioneel slagroom

Bereiding:

Maal de granola voor de bodem fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het granolakruim.

Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het granolakruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat daar minimaal 15 minuten opstijven.

Klop de slagroom stijf met de honing. Voeg de kwark toe en meng tot een romig geheel.  Verwarm het citroensap in een pannetje en voeg de gelatine toe. Meng heel goed tot het is opgenomen. Laat het al kloppend wat afkoelen en meng dit goed met het kwarkmengsel. Meng op het laatst het citroenrasp door het mengsel.

Haal de bakvorm uit de koeling en giet het kwarkmengsel over de bodem.

Laat de taart minimaal 6 uur opstijven in de koeling. Versier de taart met vers fruit in de kleuren van de vlag of gevriesdroogd fruit naar keuze.

Fijne Koningsdag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
320