P1040552
Dinsdag 28 jun 2016

Kip-Salade!

Wij zijn dol op salades, zeker in de zomerperiode. Je hoeft er niet uitgebreid voor te koken, de meeste salades zijn ze zó gemaakt. Zeker fijn als het buiten lekker warm is en je toch al niet zoveel zin hebt om in de warme keuken te staan. Ook als lunch is deze salade lekker voedzaam!

Fijne dag!


Wij zijn dol op salades, zeker in de zomerperiode. Je hoeft er niet uitgebreid voor te koken, de meeste salades zijn zó gemaakt. Zeker fijn als het buiten lekker warm is en je toch al niet zoveel zin hebt om in de warme keuken te staan. Ook als lunch is deze salade lekker voedzaam!

Fijne dag!

Gegrilde kip salade

Ingrediënten voor 2 personen:

2 kropjes Romaine sla, 1 kipfilet, 1 rode ui, 1 avocado, 2 trosjes cherrytomaat, stukje Parmezaanse kaas, zout en peper, roomboter of olie, 1 theelepeltje biologische honing

Voor de dressing: 2 eetlepels balsamico, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel grove mosterd, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de Romaine sla in kwarten en schik op een bord. Snijd de ui in ringetjes en de kipfilet in repen.

Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olie, zout en peper. Zet in de oven en laat in ongeveer 15-20 minuutjes garen tot ze iets gaan barsten.

Smelt wat boter in de pan en fruit hierin de rode ui ringetjes. Besprenkel met een beetje honing en schep nog een paar keer om. Schep de rode ui ringen over de sla. Grill of bak de kipfiletreepjes met wat zout en peper bruin en gaar. Schik op de salade. Snijd de avocado in reepjes en verdeel over de 2 borden. Garneer met een takje cherrytomaten en draai nog een beetje peper over de salade. Schaaf wat grove plakjes Parmezaan over de salade.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de 2 salades.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vandaag een keer een heerlijk, Hollandse maaltijd. En vooral weer makkelijk, zonder pakje of...
lees verder
Een aardappelgratin is een makkelijk en vooral Smakelijck bijgerecht bij een kerstdiner. In...
lees verder
Het is weer augustus! Vorig jaar begon ik in augustus met de eerste blog over de groenten en...
lees verder
Zin om iets lekkers te bakken voor aankomend weekend? Deze koekjes zijn erg lekker én bedacht...
lees verder
Wij aten best regelmatig pasta, maar aangezien ik witmeel producten zoveel mogelijk wil vermijden...
lees verder
Ook zin in een lekker tussendoortje voor 't weekend, maar niet veel tijd? Dan is dit recept zeker...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190