92EC97D0-7E45-40D9-A363-14A4E241742C
Vrijdag 02 nov 2018

Kip-Kerrie met ananas en appel #zonder pakjes en zakjes

Afgelopen week kon je meestemmen op Social Media welk Kip-kerrie gerecht je graag eerst op de website wilde zien. Met een redelijke meerderheid van stemmen is het de kip-kerrie geworden met ananas en appel. De milde kipkerrie met bloemkool volgt natuurlijk binnenkort ook op de website. 

Fijne dag! 


Afgelopen week kon je meestemmen op Social Media welk Kip-kerrie gerecht je graag eerst op de website wilde zien. Met een redelijke meerderheid van stemmen is het de kip-kerrie geworden met ananas en appel. De milde kipkerrie met bloemkool volgt natuurlijk binnenkort ook op de website. 

Fijne dag! 

Kip Kerrie met ananas en appel – Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

400 gram Oosterse roerbakgroenten, 350 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1 appel, 250 gram verse ananas, handje rozijnen, 1 theelepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 125 milliliter crème fraîche, 250 milliliter biologische slagroom

Voor de kruidenmix: 3 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, 1 tablet kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker),  Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in de olie, wat zout en peper, 1 eetlepel kerriepoeder en de sojasaus. Laat ongeveer 15 minuten marineren.

Snijd de ui, knoflook en paprika in blokjes en was de roerbakgroente. Snijd de appel met schil ook in blokjes en de ananas in stukjes.

Fruit de ui en de knoflook in wat olie of boter en voeg de kip toe. Bak deze even een paar minuten mee. Voeg de blokjes paprika toe en de roerbakgroente. Roerbak dit mee totdat het bijna gaar is. Voeg de overige kruiden toe samen met de crème fraîche en de room. Meng goed door elkaar. Voeg als de kip kerrie bijna klaar is de appel, ananas en rozijnen toe. Proef of je de kipkerrie voldoende op smaak vindt en voeg eventueel nog kerrie, zout of peper toe.

Serveer de kip kerrie met zilvervliesrijst.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Ps: Zet in je agenda: a.s. maandag 5 november begint de Voorverkoop van Smakelijck - Puur Hollands!! 

Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder
Een nieuwe schoolperiode is alweer een paar weken geleden aangebroken! Elke ochtend worden er...
lees verder
Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Tientallen supermarkten, producenten,...
lees verder
Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk...
lees verder
Een groot succes wat over is komen waaien uit Amerika. Overnight Oats is een...
lees verder
Ik krijg regelmatig recepten, vragen en tips via mail, de bedoeling is dan natuurlijk dat ik...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190