92EC97D0-7E45-40D9-A363-14A4E241742C
Vrijdag 02 nov 2018

Kip-Kerrie met ananas en appel #zonder pakjes en zakjes

Afgelopen week kon je meestemmen op Social Media welk Kip-kerrie gerecht je graag eerst op de website wilde zien. Met een redelijke meerderheid van stemmen is het de kip-kerrie geworden met ananas en appel. De milde kipkerrie met bloemkool volgt natuurlijk binnenkort ook op de website. 

Fijne dag! 


Afgelopen week kon je meestemmen op Social Media welk Kip-kerrie gerecht je graag eerst op de website wilde zien. Met een redelijke meerderheid van stemmen is het de kip-kerrie geworden met ananas en appel. De milde kipkerrie met bloemkool volgt natuurlijk binnenkort ook op de website. 

Fijne dag! 

Kip Kerrie met ananas en appel – Maaltijdmix zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

400 gram Oosterse roerbakgroenten, 350 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1 appel, 250 gram verse ananas, handje rozijnen, 1 theelepel sojasaus, 2 eetlepels olie, 125 milliliter crème fraîche, 250 milliliter biologische slagroom

Voor de kruidenmix: 3 eetlepels kerriepoeder, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, 1 tablet kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker),  Keltisch zout en peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze in de olie, wat zout en peper, 1 eetlepel kerriepoeder en de sojasaus. Laat ongeveer 15 minuten marineren.

Snijd de ui, knoflook en paprika in blokjes en was de roerbakgroente. Snijd de appel met schil ook in blokjes en de ananas in stukjes.

Fruit de ui en de knoflook in wat olie of boter en voeg de kip toe. Bak deze even een paar minuten mee. Voeg de blokjes paprika toe en de roerbakgroente. Roerbak dit mee totdat het bijna gaar is. Voeg de overige kruiden toe samen met de crème fraîche en de room. Meng goed door elkaar. Voeg als de kip kerrie bijna klaar is de appel, ananas en rozijnen toe. Proef of je de kipkerrie voldoende op smaak vindt en voeg eventueel nog kerrie, zout of peper toe.

Serveer de kip kerrie met zilvervliesrijst.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Ps: Zet in je agenda: a.s. maandag 5 november begint de Voorverkoop van Smakelijck - Puur Hollands!! 

Tijdens deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken! Vandaar dat ik een aantal lekkere en...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Zelf koekjes bakken is vaak verrassend eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten voor...
lees verder
Het nieuwe jaar is begonnen. Voor velen weer een moment van de goede voornemens. Tijd om weer...
lees verder
Welkom op Smakelijck! Om te beginnen met gezond koken is het handig om een aantal...
lees verder
Een tijdje terug werd mijn oudste zoon 10 jaar. Voor deze feestelijke dag had ik voorgesteld om...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190