09-12-2019

Paddenstoelen ragout #Kerst 2019

Nog 15 dagen en dan is het Kerst! Daarom zal ik komende twee weken een aantal lekkere, maar vooral gemakkelijke gerechten op de website plaatsen. Gerechten die je heel gemakkelijk van te voren kunt bereiden zodat je het tijdens het diner enkel nog hoeft te verwarmen. Het kan niet anders, of dat wordt een zeer relaxed diner :-) 

Vandaag beginnen we met een lekker, eenvoudig en vegetarisch voorgerechtje. Zie de tips voor een variatie op het gerecht. 

Wil je meer Kerstrecepten van Smakelijck zien? Klik dan hier

Voorgerecht - Paddenstoelen ragout

Ingredienten voor 4 personen:

1 sjalot, 2 tenen knoflook, 500 gram gemengde paddenstoelen, 2 eetlepels speltbloem of -meel, 200 milliliter biologische slagroom, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 eetlepels verse peterselie, Keltisch zout en peper, 4 plakjes speltbladerdeeg, 1 ei, roomboter

Verder nodig: 4 één-persoons ovenschaaltjes, ronde uitsteker en eventueel een ster uitsteker

Bereiding:

Pel en snipper de sjalot en de knoflooktenen. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukken. Fruit de sjalot en knoflook aan in een koekenpan met wat boter. Voeg de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee. Bestrooi met de bloem en bak nog een minuut mee. Voeg de room toe met de kruiden  en breng aan de kook. Maak op smaak met zout en peper. Snipper de peterselie fijn en voeg deze toe aan de ragout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet 4 één-persoonsovenschaaltjes in met boter en verdeel de ragout over de bakjes.

Steek 4 cirkels deeg uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de bakjes. Steek nog 4 sterren uit het resterende deeg.

Kluts het ei, bestrijk de randen van de schaaltjes met het ei. Leg de bladerdeegcirkels op de schaaltjes en druk het deeg vast op de randen. Bestrijk het deeg met het ei  en leg de deegsterren op de schaaltjes. Bestrijk opnieuw met het ei.

Bak de schaaltjes goudbruin in de oven in zo’n 15-20 minuten.

Tip: Je kunt de ragout ook serveren met volkoren stokbrood in plaats van de ovenschaaltjes met het bladerdeeg.

Voorbereiding: De ragout kan 1-2 dagen van tevoren gemaakt worden en bewaard worden in de koeling. Het bladerdeeg kun je op de dag zelf over de schaaltjes vouwen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
315