23-11-2012

Appelcrumble!


Een heerlijk herfstig nagerecht. En dan ook nog een heel gezond nagerecht. Glutenvrij en vrij van ongezonde suikers!

Ingredienten voor 4 personen:
2 grote of 3 kleine appels, rozijnen, kaneel, citroensap en rasp van een halve citroen, 75 gr. koude roomboter, 100 gr. amandelmeel, 25 gr. palmsuiker, handje amandelschaafsel

Bereiding:
Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Meng met wat rozijnen (naar smaak), bestrooi het met flink kaneel en voeg wat citroensap toe en de geraspte schil van een halve citroen.
Verdeel dit appelmengsel over een ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes.
Meng het amandelmeel met de palmsuiker en de koude roomboter. Meng met je vingertoppen tot een kruimelig deeg en voeg een paar lepels amandelschaafsel toe. Schep het deeg over het appelmengsel, maar druk het niet te veel aan. Zet de appelcrumble in een voorverwarmde oven op 180 graden zo'n 25 minuten.

Eet smakelijck!


Deel via social media

 
Print recept

28 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 30 okt 2013 om 21:07
    Hoi,

    Heerlijk! Alleen krijg ik hem niet helemaal lekker crunchy. Heb je hier nog een goede tip voor?

    Groetjes,
    Olga
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 31 okt 2013 om 09:26
      Ha,

      Met amandelmeel krijg je nooit die lekkere crunch als dat je bloem of meel gebruikt. Je zou ook een deel speltmeel kunnen gebruiken. Maar door toevoeging van de amandelschaafsel wordt het ook wat meer crunch.

      Groetjes, WIlliene
      • Sandra
        Sandra vrijdag 13 jun 2014 om 13:29
        Wat een heerlijke applecrumble! We hebben ervan gesmuld. Om de topping meer crunchy te maken heb ik er 50 gram havermoutvlokken aan toegevoegd. De palmsuiker heb ik trouwens vervangen door twee eetlepels honing, ging prima. En aan het appelmengsel heb ik nog twee nectarines toegevoegd. Bedankt voor het recept, ik was er zelf nooit opgekomen om het met amandelmeel klaar te maken, maar dat geeft een superlekkere smaak!
        • Smakelijck vrijdag 13 jun 2014 om 13:59
          Wat leuk zeg! En wat een leuke toevoegingen ook! Ga ik zeker uitproberen, dankjewel!
        • Smakelijck vrijdag 13 jun 2014 om 13:59
          Wat leuk zeg! En wat een leuke toevoegingen ook! Ga ik zeker uitproberen, dankjewel!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 22 okt 2013 om 13:50
    Ha Williene,

    Kun je i.p.v. palmsuiker ook kokosbloemsuiker erop doen? De palmsuiker is hier in de buurt niet meer te verkrijgen er is zoveel vraag naar.......En ik wil graag dit toetje maken vandaar mijn vraag.

    Groeten Corine
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 okt 2013 om 21:45
      Ha,

      Ja hoor, je kunt palmsuiker altijd vervangen door kokosbloesemsuiker. Succes!
  • Mieke
    Mieke zaterdag 24 nov 2012 om 13:47
    Williene
    Ik kan de laatste reactie's niet meer volgen. Er staat dat er een fout in dit gadget is. Ook op mijn IPad wil het niet. Gisteravond was ik bij onze zoon en heb op zijn computer gekeken en ook daar stond dat er een fout was. Weet jij hoe dat veranderd kan worden ? Of ligt de fout misschien bij jou site?
    Groeten
    Mieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 24 nov 2012 om 14:03
      Hoi Mieke,

      Ik zie het ook, en ik heb de gadget verwijderd. Het is een probleem van Blogger en ze adviseren om 'm te verwijderen. Hopelijk wordt de fout snel hersteld en kan ik 'm weer toevoegen.
      Sorry voor het ongemak!

      Groetjes, Williene
  • wilma
    wilma vrijdag 23 nov 2012 om 22:33
    Yum,Maar je bent nog wat vergeten hoor!!
    Dit is erg lekker met een scoop icecream and or slagroom.
    We hebben dit ook weleens gedaan bij de koffie asl er visite was.\Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 24 nov 2012 om 21:05
      Palmsuiker is heel donker, dus krijg je bruine slagroom ;-) Maar wij vinden 'm zonder room ook heerlijk, dus ik mis het gelukkig niet.

      Groetjes, Williene
    • wilma
      wilma zaterdag 24 nov 2012 om 20:48
      Maar palmsuiker dan? \of zelfgemaakt ijs.\slagroom hoef je niet zoveel suiker in te doen en dat is dan toch bijna niets.
      Groet,Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 24 nov 2012 om 13:59
      Ha Wilma,

      Dat is inderdaad erg lekker! Maar als je geen suiker wilt eten is dat geen optie... Ik doe er wel eens een lepel creme fraiche op, ook erg lekker!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 23 nov 2012 om 10:23
    Hoi,

    Bedankt dat je dit recept wilde delen. Het lijkt me erg lekker. Ik wil het morgen gaan maken. Maar hoeveel roomboter, amandelmeel en palmsuiker heb je gebruikt?

    Groetjes, Lydia
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 23 nov 2012 om 10:32
      Oh wat dom ;-) Ik had 'm een aantal weken geleden al getypt en ik dacht dat hij helemaal klaar stond en heb 'm dus geblogd. Ik heb 'm snel aangepast, dankjewel voor je oplettendheid!

      Groetjes, Williene
  • cuinera
    cuinera dinsdag 23 dec 2014 om 20:00
    Hoi Williene,ik heb geen kleine ovenschaaltjes ,wat kan ik daarvoor in de plaats gebruiken? Vriendelijke groeten Cuin.
  • Kaatje
    Kaatje dinsdag 23 dec 2014 om 21:59
    Misschien kunt u ze van je liefste dochter lenen :p
    • Smakelijck dinsdag 23 dec 2014 om 22:59
      ;-) Dat zou 't makkelijkst zijn... Maar je kunt het ook in een wat grotere schaal maken en dan gewoon voor meerdere personen. Succes!
  • Henrike Hiltjesdam
    Henrike Hiltjesdam donderdag 05 mrt 2015 om 23:54
    Vandaag werd onze zoon 15 en hij mocht kiezen wat we zouden eten. Leuk om te zien dat hij ging voor de combi lekker, maar toch gezond en jouw website ging bekijken. O.a. de knolselderij/champignonsoep viel erg in de smaak en als toetje koos hij de appelcrumble.... echt heerlijk en zo gemaakt. Voor de visite vanavond mini-pizzaatjes gemaakt... was ook een succes. Bedankt maar weer!!
    • Smakelijck vrijdag 06 mrt 2015 om 11:48
      Nog gefeliciteerd met je zoon, wat goed om te lezen zeg, daar mag je heel trots op zijn! Leuk! Goed om te lezen dat het allemaal in de smaak viel.
  • Heidi
    Heidi maandag 06 apr 2015 om 22:44
    Vanavond deze appelcrumble gemaakt: was heerlijk!! Ik heb er nog slagroom bij geklopt met vanille erdoor: dat was helemaal heerlijk!! Groetjes Heidi
    • Smakelijck dinsdag 07 apr 2015 om 10:15
      Goed om te lezen Heidi!
  • mattanja
    mattanja zondag 13 dec 2015 om 16:54
    Ik wil deze crumble graag met rood fruit maken voor de kerst, maar welk zoetmiddel kan ik dan het best gebruiken? Palmsuiker is in jouw appelvariant heerlijk, maar het lijkt of niet zon match met rood fruit.
    • Smakelijck maandag 14 dec 2015 om 09:41
      Ja hoor, dat kan prima! Maar kokosbloesem of honing kan ook. Succes!
    • Geralda
      Geralda woensdag 26 okt 2022 om 18:37
      wat een heerlijk toetje! we eten dit vaak op zondag, da's echt genieten.
      • Smakelijck donderdag 27 okt 2022 om 20:18
        Wat fijn om te lezen!
    • Annelies
      Annelies vrijdag 22 dec 2023 om 10:20
      Graag wil ik deze gaan maken. Maar kan dit ook met een ander soort glutenvrij meel ipv amandelmeel? mvg annelies
      • Smakelijck vrijdag 22 dec 2023 om 10:37
        Ja hoor, bijvoorbeeld glutenvrij havermeel, oid.
Laat een bericht achter!
315