11-11-2015

Corinne Gouget overleden

Corinne Gouget, de schrijfster van het boekje 'Wat zit er in uw eten?' is afgelopen zomer overleden. Dit bericht las ik vorige week op Facebook en inmiddels heb ik het volgende bericht gekregen van haar Nederlandse uitgever:

Deze week is bekend geworden dat de Franse schrijfster Corinne Gouget al in de maand juni zelfmoord heeft gepleegd. Ze zou voor een trein gesprongen zijn. Gouget is ook in ons land bekend via haar gidsje Wat zit er in uw eten? (Additifs Alimentaires), waar er meer dan 200.000 van zijn verkocht. Haar dood roept de nodige vragen op. De politie is nog steeds bezig met een onderzoek.

Will Jansen, haar Nederlandse uitgever, verklaart het volgende:

‘Tot onze verbijstering hebben we gehoord dat Corinne Gouget, schrijfster van het succesvolle boekje Wat zit er in uw eten? al in de maand juni een einde aan haar leven gemaakt heeft. Er gaan geruchten in de Franse pers dat er eerder sprake zou zijn van moord. Het onderzoek is nog steeds lopende.

Bij een bezoek aan ons land, sprak zij uitvoerig over de nare dingen die haar zijn overkomen. Met name haar ex-echtgenoot bezorgde haar veel ellende. Hij is werkzaam bij een grote voedselproducent en waarschuwde haar hun twee kinderen bepaalde producten niet te eten te geven. Daarop is zij verder gaan zoeken naar de herkomst en toepassing van allerlei voedseladditieven, vaak bekend onder een E-nummer, met het gidsje Additifs Alimentaires als resultaat. In Nederland zijn er daar nu al ruim 215.000 van verkocht. In Frankrijk ongeveer evenveel.

Zoals zij vertelde, waren haar acties de voedingsindustrie een doorn in het oog. Op last van een rechter, werden haar twee dochters bij haar weggehaald. “Krankzinnig”, oordeelde de rechter en haar werd ieder contact met haar dochters verboden.

Als dat werkelijk het oordeel was, hebben wij van die krankzinnigheid niets van gezien, toen ze hier was. Wel zagen wij een vrouw die vastbesloten was de gevaren van de toepassingen van al die E-nummers aan de kaak te stellen èn een vrouw die hunkerde naar haar kinderen.

Zij zag in het oordeel van de rechtbank een complot van de Vrijmetselarij. Haar man was vrijmetselaar, evenals de rechter en zelfs haar eigen advocaat was lid daarvan. Een vriendin en medestrijder kwam om het leven door een (verdacht) vliegtuigongeluk. Gouget vloog daarom niet meer. Ze werd hoe langer hoe achterdochtiger en verhuisde voortdurend. De verdachtmakingen naar haar man en de Vrijmetselarij waren voor ons tamelijk complex en verwarrend.

Wat er van waar is, is niet aan ons. Wij vinden het verdrietig dat ze er niet meer is en hopen dat haar geest nu meer rust heeft.’

Omdat het boekje van Corinne velen tot nadenken heeft gezet wilde ik jullie dit trieste nieuws niet onthouden.

Liefs, Williene
 

Deel via social media

 
Print recept

5 Reacties

 • Yorgos
  Yorgos vrijdag 23 jul 2021 om 07:35
  Treurig nieuws maar haar boekje staat vol met onwaarheden en is niet wetenschappelijk onderbouwd.
  • TTWPM Vd bosch
   TTWPM Vd bosch donderdag 07 jul 2022 om 17:10
   En als het niet wetenschappelijk onderzocht is dan is het niet waar. Haha! Want wetenschappelijke onderzoeken voorral in opdracht van de voedsel producent zijn altijd waar. Laat me niet lachen. Grote onzin wat je hier verkoopt en waar je je achter schuilt diep triest.
  • Etienne
   Etienne woensdag 25 jan 2023 om 19:17
   Sommge mensen willen niet weten dat ze al jarenlang bijvoorbeeld luizen eten. E-124!
  • mariet
   mariet maandag 31 jul 2023 om 10:31
   wat vreselijk om te lezen dat deze vrouw die eigenlijk bezig was de wereld te verbeteren en de mens te behoeden van al dat gif wat we opeten is overleden ! heel veel sterkte voor haar nabestaande die haar lief waren !
  • Marie-Luise
   Marie-Luise woensdag 27 mrt 2024 om 16:02
   Idd, alle respect voor Corinne, ze heeft haar leven op het spel gezet om ons te waarschuwen. Helaas heeft zij het niet gered. Het boekje is voor mij niet meer weg te denken en ik er veel van opgestoken, dank aan haar. En ik hoop dat er heel veel anderen er net zo over denken. Sterkte aan allen die haar missen
Laat een bericht achter!
260