23-04-2012

Tagliatelle met spinazie!

De eerste spinazie ligt nu echt in de winkel, en wellicht kunnen een aantal het al uit eigen tuin eten. De ultieme lente-groente en erg gezond. Spinazie bevat veel vitamines en mineralen. Lekker van genieten dus, nu het kan!

Ik hou van spinazie op de echte traditionele manier. Met aardappel(puree), een lekkere gehaktbal met wat jus en een (zacht)gekookt eitje.

Wil je eens wat anders? Dan is dit recept ook een aanrader.

Tagliatelle met spinazie:

Ingredienten:
Tagliatelle, 1 gesnipperde ui, een teen knoflook (geperst), 600 gram gewassen spinazie, bakje spekblokjes (let op E-nummers, bio-winkel of slager), olie, pijnboompitjes.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit wat olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de spekblokjes toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat steeds slinken. Even goed doorverwarmen en serveren met de tagliatelle en de pijnboompitjes.

Deel via social media

 
Print recept

17 Reacties

  • Annelies
    Annelies donderdag 05 dec 2013 om 22:15
    Zeker lekker met de champignons van Pien. Zelf heb ik er ook nog een half pakje Boursin bijgedaan, dat maakte het nog lekkerder!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 06 dec 2013 om 15:14
      Mmm! Je aanvulling klinkt heel goed! Bedankt voor de tip!
  • Pien
    Pien maandag 23 apr 2012 om 11:40
    Dit is mn favoriete recept...vaak doe ik er ook nog champignons bij, héérlijk!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 06 jun 2013 om 20:21
      Wat leuk zeg! Heel fijn om te horen ;-)
    • Anonymous
      Anonymous donderdag 06 jun 2013 om 19:43
      Vanavond weer héérlijk gegeten à la Williene! Doordat ik geen cashewnoten meer in huis had werd het dit recept mèt wat rul gehakt, kastanjechampignons en wat groene pesto. Mjammie!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 23 apr 2012 om 19:08
      Mmm, lijkt me ook lekker, dankjewel voor de tip!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 23 apr 2012 om 09:23
    Ik heb even een vraagje over het lettertype die je gebruikt, ik vindt het een beetje onduidelijk, de vorige vond ik wat fijner lezen.
    Ik hoop dat je er wat aan kunt veranderen, verder succes met je blog!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 23 apr 2012 om 21:08
      Ik vond 'm ook erg leuk ;-) Het was de Josephine Sans geloof ik, o.i.d.
    • Marnix&Jantine
      Marnix&Jantine maandag 23 apr 2012 om 20:55
      Ik vond het een erg leuk lettertype.. Heb je ook een naam ervan? ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 23 apr 2012 om 19:13
      Nog een tip is om je beeldschermresolutie verhoogd naar bijv. 125%.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 23 apr 2012 om 19:08
      Ik zal eens kijken, de vorige vond ik te standaard :-)
  • Marieke
    Marieke woensdag 11 nov 2015 om 10:49
    Hoi, Een vraagje, er is nu geen verse spinazie toch? Kan het ook met diepvries spinazie en welke kan ik dan het beste nemen? Groetjes, Marieke
    • Smakelijck donderdag 12 nov 2015 om 13:11
      Je zou diepvriesspinazie kunnen gebruiken, al is dit al wel ver geslonken. Ik heb het nooit geprobeerd. Eet meestal alleen spinazie als het in het seizoen is. Ik heb dus geen idee wat er op dit gebied te koop is ;-) Neem aan gewoon pure spinazie zonder a la creme enzo? Succes!
  • Ewien
    Ewien woensdag 09 mei 2018 om 10:17
    Goedemorgen, Verse spinazie moet vooraf gekookt worden of niet? Mvg, Ewien
    • Smakelijck woensdag 09 mei 2018 om 10:30
      Nee hoor, in het recept gebruik ik ook verse spinazie. Even wokken is voldoende!
      • Ewien
        Ewien woensdag 09 mei 2018 om 11:33
        OK, hoe lang is even bij jou? :)
        • Smakelijck woensdag 09 mei 2018 om 11:40
          Een paar minuten, maar ligt er ook aan wat je zelf lekker vindt. Ik vind een minuut of 2-3 voldoende.
Laat een bericht achter!
261