Sticky kipfilet met bonen en paksoi
Een nieuw jaar start meestal met goede voornemens als afvallen, gezonder eten, meer bewegen. Gezonde en vooral ook lekkere maaltijden hoeven gelukkig helemaal niet veel tijd te kosten, dat bewijst deze maaltijd. Ontzettend lekker en met 20 minuutjes op tafel. Geniet ervan!
Sticky kipfilet met bonen en paksoi
Ingredienten:
250 gram kipfilet, 250 gram (diepvries) sperziebonen, 1 paksoi, 2 uien, zoete sojasaus of ketjap manis (Yakso), ½ theelepel gemberpoeder, optioneel rode peper, Keltisch zout en peper, sesamzaad, gebakken uitjes, rijst voor erbij
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer 15 minuten in 2 eetlepels (sesam)olie, 2 eetlepels zoete sojasaus, gemberpoeder en maak op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een rode peper in plakjes toe. Je kunt ook een theelepeltje sambal gebruiken.
Kook de sperziebonen beetgaar, snijd de uien in halve ringen en snijd de paksoi in reepjes.
Bak de kipfiletblokje met de marinade in een koekenpan bruin en gaar. Voeg 2 extra eetlepels zoete sojasaus toe met een paar eetlepels water.
Roerbak de uien in wat boter of olie in een andere koekenpan en voeg de paksoi en de gare bonen toe. Bak deze een paar minuten op hoog vuur aan. Voeg ook hier 2-3 eetlepels zoete sojasaus toe. Roerbak het geheel nog een minuut mee.
Serveer de sticky kip met de groenten en gekookte rijst. Bestrooi het geheel met gebakken uitjes en sesamzaad.
Tip: Geen zoete sojasaus of ketjap manis in huis? Gebruik dan sojasaus met een klein beetje imkerhoning.
Eet Smakelijck!
Liefs Williene