Rode kool met appeltjes!
Een favoriet wintergerecht hier is toch wel gestoofde rode kool met appeltjes.
Wij eten dit met verse aardappelpuree en heerlijke hachee. Je hebt voor dit complete menu wel een middagje nodig, maar het is geweldige winterkost!
Rode kool:
Smelt 30 gram roomboter in de (hapjes)pan en roer hier een lepel palmsuiker doorheen. Doe er een kaneelstokje bij, 5 a 6 kruidnagels en roer dit door met een houten spatel. Los zo de suiker op in de boter.
Doe de fijngesneden rode kool (ik gebruik een halve) bij het mengsel, en voeg direct een glas rode wijn toe, 2 eetlepels rode wijnazijn of balsamicoazijn en wat zout. Leg het deksel op de pan en breng het aan de kook.
Voeg 2 appels, geschild en in blokjes toe en stoof de rode kool nu in 1 á anderhalf uur gaar. Af en toe omscheppen.
Eet smakelijck,
Liefs, Williene
Ik stop alle kruiden die ik meestoof in een koffiefilterzakje en dat gaat dan in de pan.
Dan kun je het makkelijk aan het eind in een keer allemaal eruit halen.
Dank je wel
Wat heb je veel recepten op je site, ik moet me nog helemaal gaan verdiepen in koken zonder e-nummers, maar ga zeker alvast wat recepten van je proberen.
Weet je misschien of je de rode kool kunt invriezen(Altijd makkelijk op dagen dat ik moet werken)
Groetjes, Williene
Heerlijk recept inderdaad! Deze variant heb ik nog niet ingevroren maar dat doe ik normaal gesproken wel. Zowel bereid als onbereid heb ik goede ervaringen. Vooral de bereidde variant hebben we veel plezier van. Ruim een dag tevoren zet ik het in de koelkast om te ontdooien. Even opwarmen op laag vuur en je hebt een heerlijke maaltijd! Succes.
groetjes,
Michelle
Bedankt voor je reactie! Het aantal groeit behoorlijk ja :-)
Ik heb het nog niet geprobeerd om rode kool in te vriezen. Als ik zoiets wil uitproberen dan vries ik een restje wat overgebleven is in, dan verwarm ik dat bijv. een week later en dan kijk ik of het een succes was. Het is inderdaad makkelijk om wat achter de hand te hebben voor als je een keer snel wilt zijn ;)
Ik zou het gewoon proberen, succes ermee!
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene