Preistamppot!
De echte lentegroenten zijn volop in aantocht maar soms heb je even geen idee wat je moet eten. Echt zin in wintergroenten heb je niet meer, maar gelukkig lacht de spinazie ons al weer toe. Hier toch nog een recept voor een koude dag! Bovendien is prei samen met ui en knoflook een van de beste groenten in de strijd tegen kankercellen.
Preistamppot:
Ingredienten:
750 gr. aardappels, 4 preien, 1 el grove mosterd, scheutje melk, roomboter, zout en peper, nootmuskaat.
Schil de aardappels en snijd de prei in ringetjes. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten. Kook de prei in ongeveer 15 minuten gaar. Dit mag bij de aardappels in, ik doe het apart omdat ik de aardappels bijna als puree wil hebben en de prei grof wil houden.
Giet de aardappels af en stamp ze samen met de mosterd, een scheut melk, zout en peper, wat roomboter en nootmuskaat tot een grove of fijne massa. Dat is een beetje waar je zelf van houdt.
Voeg de prei toe en meng dit goed met elkaar. Heerlijk met wat jus en een gehaktbal of ander vlees.
Tip:
*Het is ook lekker om wat eitjes te koken, fijn te snijden en deze door te stamppot te mengen.
Dit recept bewijst dat simpel ook heerlijk kan zijn.... Wat een verrassende combi met die eitjes! Voor ons is dit een blijvertje!!
Ik had de hoeveelheid aardappelen (gekookt met schil!) wat verminderd en verder een fijn gesnipperd uitje toegevoegd. Mjammie!
Een gefruit uitje en wat uitgebakken spekjes toegevoegd.
Groetjes, Williene
groetjes Janet
Ga het vanavond meteen proberen.
Ik denk met de kaassaus.
Grtjs Janneke