16-04-2012

Preistamppot!

De echte lentegroenten zijn volop in aantocht maar soms heb je even geen idee wat je moet eten. Echt zin in wintergroenten heb je niet meer, maar gelukkig lacht de spinazie ons al weer toe. Hier toch nog een recept voor een koude dag! Bovendien is prei samen met ui en knoflook een van de beste groenten in de strijd tegen kankercellen.

Preistamppot:

Ingredienten:
750 gr. aardappels, 4 preien, 1 el grove mosterd, scheutje melk, roomboter, zout en peper, nootmuskaat.

Schil de aardappels en snijd de prei in ringetjes. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten. Kook de prei in ongeveer 15 minuten gaar. Dit mag bij de aardappels in, ik doe het apart omdat ik de aardappels bijna als puree wil hebben en de prei grof wil houden.

Giet de aardappels af en stamp ze samen met de mosterd, een scheut melk, zout en peper, wat roomboter en nootmuskaat tot een grove of fijne massa. Dat is een beetje waar je zelf van houdt.
Voeg de prei toe en meng dit goed met elkaar. Heerlijk met wat jus en een gehaktbal of ander vlees.

Tip:
*Het is ook lekker om wat eitjes te koken, fijn te snijden en deze door te stamppot te mengen.

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 08 apr 2014 om 10:08
    Ha Williene,

    Dit recept bewijst dat simpel ook heerlijk kan zijn.... Wat een verrassende combi met die eitjes! Voor ons is dit een blijvertje!!
    Ik had de hoeveelheid aardappelen (gekookt met schil!) wat verminderd en verder een fijn gesnipperd uitje toegevoegd. Mjammie!

    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 08 apr 2014 om 12:53
      Leuk om te lezen! Klinkt lekker, jouw aanpassing met een uitje!
  • Janny
    Janny maandag 02 jul 2012 om 21:48
    Raar maar waar... Met dit prachtige weer hebben we de prei-stamppot gegeten, en het smaakte heerlijk!
    Een gefruit uitje en wat uitgebakken spekjes toegevoegd.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 jul 2012 om 10:04
      Dat klinkt heerlijk! En dat met dit weer, haha ;-)

      Groetjes, Williene
  • JanetW
    JanetW maandag 16 apr 2012 om 14:12
    Bij ons is preischotel wel een favoriet, zal het deze week weer eens maken. De spritsen zijn overheerlijk, gelijk aan mijn ouders een zakje meegegeven toen ze zaterdag langskwamen.

    groetjes Janet
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 apr 2012 om 18:58
      Leuk Janet! Fijn dat ze zo goed in de smaak zijn gevallen :-)
  • Janneke
    Janneke maandag 16 apr 2012 om 10:25
    Ik ben geen preifan,maar dit klinkt wel lekker eigenlijk.
    Ga het vanavond meteen proberen.
    Ik denk met de kaassaus.
    Grtjs Janneke
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 apr 2012 om 11:15
      Succes Janneke! Hopelijk valt dit in de smaak :-)
Laat een bericht achter!
261