Kip Kerrie Maaltijdmix #Zonder pakjes en zakjes
Een favoriet gerecht. Kip kerrie. Met rijst, met aardappels, met een lekkere groente naar keuze erbij. Met kip-kerrie kun je alle kanten op. Je voegt gemakkelijk meer groenten toe aan dit gerecht, en wil je de smaak dan in balans houden, dan verdubbel je ook de kruidenmix.
Kip Kerrie - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 paprika’s, 2 schijven verse ananas, zilvervliesrijst voor erbij
Kruidenmix: 2 eetlepels speltbloem of glutenvrij meel, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 250 milliliter groentebouillon, 100 milliliter vers appelsap, 1 eetlepel sojasaus, flinke scheut (haver)room, kokosmelk of crème fraîche, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika en ananas in blokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Bak de kip met de ui, knoflook en paprika’s rondom aan. Voeg de kerriepoeder en de tomatenpuree toe en bak dit een minuut mee. Voeg de bloem toe en bak dit ook een minuutje mee. Voeg scheutje voor scheutje de groentebouillon toe en blijf ondertussen goed mengen. Voeg de appelsap en de sojasaus toe aan het gerecht en breng aan de kook. Voeg als laatste wat room toe aan het gerecht om er een romige saus van te maken. Voeg de ananas toe, verwarm nog even mee en serveer het gerecht met rijst.
Tip:
Meer groente? Eet een salade bij het gerecht of serveer er groente naast. Je kunt ook extra groenten aan de kip-kerrie toevoegen. Bijvoorbeeld sperziebonen, peulen, paksoi of taugé.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene