Groentepastei!
Wil je wel eens iets anders met groente, dan is deze pastei een leuke afwisseling op tafel. Het is een soort van ingepakte hartige taart en erg lekker! Het recept komt van Teus, die het erg leuk vindt om dit soort gerechten te bedenken in het weekend. Als je de taart vegetarisch wilt maken, dan laat je de vis weg. Wil je juist vlees toevoegen dan zou ik kleine stukjes kipfilet meebakken met de groenten.
Eet Smakelijck!
Groentepastei
Ingrediënten:
1 ui, 2 pastinaken, 150 gram kastanje champignons, 1 winterwortel, Keltisch zout, peper, Italiaanse kruiden of rozemarijn, snufje knoflookpoeder of een verse teen knoflook, 1 plakje gerookte, biologische zalm, 2 eetlepels ricotta, 6 plakjes speltbladerdeeg (natuurwinkel of zelfgemaakt), 1 ei losgeklopt.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes speltbladerdeeg ontdooien. Snijd de ui, pastinaak en winterwortel in een hele kleine blokjes en bak in een pan met wat roomboter. Snijd nu de champignons in stukjes en voeg toe aan de groente. Laat lekker doorbakken en maak op smaak met zout, peper en de kruiden.
Als het mengsel beetgaar is doe je het over in een kom. Voeg daar de ricotta aan doen en schep goed door elkaar tot een stevig mengsel.
Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar, op een met bloem of meel bestoven ondergrond, en rol uit met een deegroller tot een lap van ruim 20x20 cm. Snijd hieruit een ronde vorm (ik heb dat met behulp van een schaal gedaan van 20cm doorsnee) en leg deze ronde lap in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Schep hier het pastinaakmengsel op en houd een rand van 1 centimeter vrij. Snipper het plakje zalm en verdeel over de vulling. Leg de andere 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol eveneens uit en maak dezelfde ronde vorm. Leg deze voorzichtig over het mengsel en duw de randen op elkaar, druk goed aan met behulp van een vork.
Bestrijk de pastei met het losgeklopte ei en schuif in de oven tot de pastei mooi bruin is en gerezen (zo’n 20-25 minuten).
Fijne dag!
Liefs, Williene