Gehaktballetjes Pizzaiola Trattoria - #Zonder pakjes en zakjes!
Vorige week deelde ik met jullie het recept Kipfilet Toscana van een nieuwe Trattoria-serie. Deze serie was er nog niet toen in mijn Kookboek Puur koken - Zonder pakjes uitgaf, maar fabrikanten blijven vernieuwen en daarom heb ik ook weer leuke 'zonder pakjes' recepten te delen met jullie. Ben benieuwd wat jullie van deze versie vinden. Laat het me gerust weten! Fijne dag!
Trattoria Gehaktballetjes Pizzaiola - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 3-4 personen:
5 tomaten, 1 courgette, 1 rode paprika, 2 tenen knoflook, 2 rode uien, 400-500 gram rundergehakt, volkoren pasta naar keuzen (of bijvoorbeeld glutenvrije pasta)
Voor de Tomaat-pizzaiolasaus: 4-5 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels oregano, 2 theelepels peterselie, ½ theelepel tijm, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel balsamicoazijn, optioneel ½ theelepel misopasta, Keltisch zout en peper naar smaak
Gehaktkruiden: 5 eetlepels volkoren paneermeel, 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel korinaderpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, snufje cayennepeper, Keltisch peper en zout naar smaak
Bereiding:
Kneed de gehaktkruiden door het rundergehakt en draai hier ongeveer 20 gehaktballetjes van, ter grootte van een pingpongballetje.
Snijd de courgette, tomaat en paprika in blokjes en snipper de uien en de knoflooktenen.
Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de gesneden groenten toe, roerbak dit even mee en voeg dan de ingrediënten toe voor de tomaat-pizzaiolasaus met 150 milliliter water of groentebouillon. Laat dit ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen tot je een lekkere, stevige saus hebt.
Kook ondertussen de pasta gaar en bak de gehakballetjes in een aparte pan goudbruin en gaar. Serveer de gehakballetjes in de tomatensaus en serveer de pasta apart.
Eet Smakelijck!
Tips:
*Je kunt de gehaktballetjes met de groenten ook in één pan klaar maken, braad dan eerst de gehaktballetjes rondom aan voordat je de groenten erbij doet. Vanwege ruimtegebrek in mijn pan heb ik het apart gedaan.
*Meer groente? Voeg meer groente toe aan de saus of serveer er een lekkere salade bij.
*Glutenvrij? Serveer het gerecht met glutenvrije pasta en gebruik glutenvrije, gemalen crackers als paneermeel.
Liefs, Williene