Filet Americain – Vegetarisch of Vegan!
Als er iets is wat ik echt al járen niet meer heb gegeten is het wel Filet Americain. Een zeer sterk bewerkt product vol onnodige toevoegingen en suikers. Natuurlijk kun je het maken met verse rundertartaar, maar in het kader van: Meer Groente Eten is het ook heel goed te maken zonder vlees! En dus lekker plantaardig. Heerlijk op een vers afgebakken stokbroodje of een toastje. Maar ook heerlijk op een boterham. En, vast leuk om te weten: zelfs mijn, inmiddels best kritische puber, smulde ervan :-)
Fijne dag!
Filet Americain – Vegetarisch of Vegan!
Ingredienten voor 1 portie:
2 grote winterwortels, ½ rode paprika, 1 theelepel mosterd (Ton’s), 1 eetlepel mayonaise (zelfgemaakt of Ton’s)*, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel sojasaus of tamari (bijv. Terrasana), ½ theelepel paprikapoeder, snufje nootmuskaat, snufje chilipoeder of cayennepeper, ½ rode ui, 3 zure augurken, olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de winterwortels schoon en snijd in plakken. Snijd de paprika in blokjes. Verdeel de groenten over een bakplaat en besprenkel met wat olie en peper en zout. Schuif in de oven en rooster de groenten in 20 minuten gaar. Laat de groenten uit de oven volledig afkoelen.
Maal de groenten in een keukenmachine samen met de mosterd, mayonaise, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder, nootmuskaat en chilipoeder tot een substantie die niet te grof is, maar ook niet te fijn gemalen is. Schep in een schaaltje.
Snijd de rode ui en de augurken in hele fijne snippers en meng deze met de gemalen groenten.
Laat het geheel helemaal afkoelen in de koelkast, dan is het het lekkerst. Serveer op een vers afgebakken stokbroodje met wat rode ui snippers en wat gemalen zwarte peper.
*Eet je Vegan? Gebruik dan een Vegan mayonaise.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene