Zaterdag 22 dec 2012

Hartig brood met pesto, tomaat en gorgonzola!


Dit heerlijke brood is lekker om te eten bij een lekkere kom soep, als lunch of wanneer je maar wilt. Het is niet moeilijk om te maken, zeker niet als je vaker zelf je brood bakt. Serveer dit brood met een schaaltje pure roomboter en geniet!

Hartig brood met pesto, tomaat en gorgonzola!

Ingredienten:
Recept van je favoriete brood, (zelfgemaakte) pesto*, 2 a 3 tomaten, stukje gorgonzola

Bereiding:
Maak brooddeeg volgens je eigen favoriete recept of volgens dit recept. Met 500 gram meel kun je 2 tot 3 broden maken. Ik gebruik hiervoor 500 gram volkorenmeel.

Verdeel het deeg na de 1e rijs in 2 of 3 bollen. Sla het deeg door (lucht eruit) en laat het opnieuw 30 minuten rusten. Maak van elke deegbal nu een plat brood in een rechthoek. Smeer bovenop het brood royaal de pesto, verdeel er een in plakjes gesneden tomaat over en brokkel er wat gorgonzola kaas over. Duw de uiteinden van het brood iets naar elkaar toe. Schuif de broden in een voorverwarmde oven op 190 graden. Bak de broden in ongeveer 20 a 25 minuten gaar. Je kunt ze nu uit de oven halen en bewaren in bakpapier. Warm ze nog even 10 minuten op in de oven als je ze wilt gaan eten. Je kunt ze nu ook invriezen. Wil je ze direct eten laat ze dan nog 5 a 10 minuten langer in de oven.

 


*Basilicumpesto maak je zo:
Doe in de keukenmachine of blender: 1 bos basilicum, 2 eetlepels parmezaan, 1 kleine teen knoflook, handje pijnboompitjes, zout en flink wat olijfolie en maal fijn tot een pesto. Voeg evt. nog wat olijfolie toe om het smeuig te maken.

Eet smakelijck!

 

Snelle hoofdgerechten en gerechten waar je veel groenten in kunt verwerken, daar is veel vraag...
lees verder
Deze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, en elke keer schoof ik het voor me...
lees verder
Na Heel Putten Bakt, afgelopen september, waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze...
lees verder
Oeps, ze waren zo lekker dat ik geen foto meer kon maken ;-) Maar ik ga ze zeker nog eens bakken,...
lees verder
(Kip)sate kan niet ontbreken op een rijsttafel. Voor dit recept gebruik je (biologische)...
lees verder
Met deze koude winteravonden is een kom warme chocolademelk zo lekker! Als je terugkomt van...
lees verder

7 opmerkingen
  • Cindy
    Cindy zondag 20 jan 2013 om 15:09
    Wat een geweldig leuke blog heb je! Heel fijn dat er zoveel lekkere gezonde dingen te maken zijn :) wij eten ook enummer vrij en vermijden suikers en teveel aan zout...
    Dit brood lijkt me heerlijk! Bak elke dag zelf een brood. Ik hou alleen niet zo van groene pesto, heb je nog een alternatief? De grogonzola en tomaten lijken me heerlijk!
    Groetjes Cindy
    Ps ben ook volger geworden!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 21 jan 2013 om 14:10
      Ha Cindy,

      Welkom bij mijn blog ;-) Dankjewel.

      Als je wel van rode pesto houdt of tapenade zou je dat bijv. ook erop kunnen doen. Of rucola/spinaziepesto?

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Nell Nijssen
    Nell Nijssen zondag 23 dec 2012 om 22:14
    Goh, ontdek ik toch weer even een geweldige blog hier! Smakelijke, gezonde gerechten. Volger nr. 78 meldt zich ;-)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 dec 2012 om 12:33
      Wat leuk, Nell! Welkom als volger!

      Groetjes, Williene
  • Marie Louise
    Marie Louise zondag 23 dec 2012 om 18:29
    Lijkt me erg lekker dit.

    Groet,Marga
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 dec 2012 om 12:32
      Dankjewel! Het is ook echt lekker ;-)

      Groetjes, Williene
  • Gonnie Dammers
    Gonnie Dammers vrijdag 01 dec 2017 om 09:41
    Voer je opmerking in
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190