Gevuld speltbrood!
Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent afhankelijk van hoe warm/koud het is voor je rijsresultaat, vaak ben je er toch wel een halve dag mee bezig voordat het brood gebakken en wel is. Ik bak daarom niet zo vaak meer brood, maar dit soort snelle broodjes, daar ben ik gek op ;-)
Een heerlijk gevuld brood wat binnen 45 minuten gemaakt is, zonder gist! Dus zonder rijstijd, geen ingewikkelde kneedtechnieken, dit is een van de eenvoudigste broden die ik ooit heb gebakken!
Gevuld Speltbrood
Ingrediënten:
500 gram speltmeel, 400 milliliter karnemelk, 0,5 theelepel (keltisch)zout, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 theelepels baksoda, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker, 100 gram ongezwavelde rozijnen, 100 gram (gemengde) noten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ingrediënten:
500 gram speltmeel, 400 milliliter karnemelk, 0,5 theelepel (keltisch)zout, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 theelepels baksoda, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker, 100 gram ongezwavelde rozijnen, 100 gram (gemengde) noten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de noten grof. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een deeg. Meng niet te lang, als het een deeg is, is het goed. Vorm een mooie bol en leg de bol op een vel bakpapier. Schuif het brood in de oven, bijvoorbeeld op een brood- of pizzasteen, en bak gaar in 30-35 minuten. Het brood moet hol klinken als je erop tikt.
Ik heb het ook een keer in een gietijzeren pan gebakken, maar ik zag er niet echt de meerwaarde van in. Het brood was niet veel knapperiger ofzo, dus dat laat ik tegenwoordig maar achterwege. (Het ziet er wel leuk uit ;-))
Tips:
* Door de rozijnen, noten, kokosbloesemsuiker en de kaneel weg te laten heb je een 'gewoon' speltbrood!
* Door de rozijnen, noten, kokosbloesemsuiker en de kaneel weg te laten heb je een 'gewoon' speltbrood!
*Voordelig noten kopen? Kijk eens op www.gezondenotenkopen.nl!
* Speltmeel is uiteraard te vervangen door volkorenmeel of een ander meelsoort.
* Speltmeel is uiteraard te vervangen door volkorenmeel of een ander meelsoort.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene