Donderdag 24 mei 2012

Gevulde paprika (vegetarisch)!

Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je overstapt op biologisch vlees is de prijs best wel vaak een struikelblok. Daarom heb ik destijds de keuze genomen om ongeveer 3x per week goed vlees te eten en dan ong. 75-100 gram per persoon. Het is ook veel gezonder om minder vlees te eten. Hier een lekker vegetarisch recept om het vlees eten af te leren ;-)

Vegetarische gevulde paprika's:

Ingredienten voor 2 a 3 personen:
2 1/2 rode paprika's, 1/2 gele paprika, 1 kopje quinoa, 3 stengels bosui, 125 gr. champignons, 1 ui, 1 teen knoflook geperst, halve courgette, 3 el pijnboompitjes,  1 el pesto, zout en peper, geraspte kaas

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat wat afkoelen.

Maak 2 rode paprika's schoon en halveer ze. Leg ze in een ovenschaal*. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olie en voeg de rest van de groenten fijngesneden toe. Roerbak dit even voeg de pijnboompitjes toe en breng op smaak met de pesto, zout en peper. Doe het vuur uit en roer er de quinoa door. Vul de paprika helften met het quinoa-mengsel en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.

Lekker met gegrilde groene asperges of een salade.

*Je kunt ook bij deze gevulde paprika's een basistomatensaus op de bodem van de ovenschaal maken. Fruit hiervoor een ui, een teen knoflook aan in wat olie. Voeg een blik stukjes tomaten toe en laat dit iets inkoken. Breng op smaak met wat italiaanse kuiden bijv. en leg hierop de gevulde paprika's.

Deze cupcakes zijn glutenvrij en suikervrij! Een lekkere traktatie voor een feestje of...
lees verder
  Door de lang aanhoudende kou zijn de seizoengroenten helaas ook wat verlaat. Maar nu...
lees verder
Ook zin in een lekker tussendoortje voor 't weekend, maar niet veel tijd? Dan is dit recept zeker...
lees verder
Ik was al langer op zoek naar een lekkere linzensoep. Linzen zijn erg gezond, maar ik vond...
lees verder
Zoals beloofd zou ik wat recepten bloggen om wat te doen met de restjes ansjovis en kappertjes...
lees verder
IJs! Met dit weer kunnen ze er geen genoeg van krijgen. En als je ijs maakt van vers fruit, dan...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 22 apr 2014 om 18:00
    Bedoel je met pesto, de groene of de.rode variant?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 apr 2014 om 20:01
      Dat kan allebei! Net wat je open hebt staan of lekker vindt. Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 12 jan 2013 om 18:29
    Ha,

    Dankjewel!

    Ik koop Quinoa in een voordeelverpakking in de natuurwinkel, ik geloof een kilo voor 5 euro. Best prijzig ja. Ze verkopen het tegenwoordig ook in supermarkten, is het daar ook zo duus?

    Fijn dat het heeft gesmaakt ;-)
  • Nicolien
    Nicolien zaterdag 12 jan 2013 om 11:54
    echt weer een heerlijk recept. Heb jij een winkel waar je voor een redelijke prijs Quinoa kunt kopen? Ik vind het zo belachelijk duur maar wel erg lekker. Kids (1 en 2 jaar) vonden het ook helemaal lekker!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190