Donderdag 24 mei 2012

Gevulde paprika (vegetarisch)!

Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je overstapt op biologisch vlees is de prijs best wel vaak een struikelblok. Daarom heb ik destijds de keuze genomen om ongeveer 3x per week goed vlees te eten en dan ong. 75-100 gram per persoon. Het is ook veel gezonder om minder vlees te eten. Hier een lekker vegetarisch recept om het vlees eten af te leren ;-)

Vegetarische gevulde paprika's:

Ingredienten voor 2 a 3 personen:
2 1/2 rode paprika's, 1/2 gele paprika, 1 kopje quinoa, 3 stengels bosui, 125 gr. champignons, 1 ui, 1 teen knoflook geperst, halve courgette, 3 el pijnboompitjes,  1 el pesto, zout en peper, geraspte kaas

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat wat afkoelen.

Maak 2 rode paprika's schoon en halveer ze. Leg ze in een ovenschaal*. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olie en voeg de rest van de groenten fijngesneden toe. Roerbak dit even voeg de pijnboompitjes toe en breng op smaak met de pesto, zout en peper. Doe het vuur uit en roer er de quinoa door. Vul de paprika helften met het quinoa-mengsel en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor ongeveer een half uur in de oven op 200 graden.

Lekker met gegrilde groene asperges of een salade.

*Je kunt ook bij deze gevulde paprika's een basistomatensaus op de bodem van de ovenschaal maken. Fruit hiervoor een ui, een teen knoflook aan in wat olie. Voeg een blik stukjes tomaten toe en laat dit iets inkoken. Breng op smaak met wat italiaanse kuiden bijv. en leg hierop de gevulde paprika's.

Ik kreeg behoorlijk wat aanvragen voor sausjes bij groenten. Kaassausjes, groentesausjes etc....
lees verder
Lasagnesaus maak ik iedere keer weer anders. Je kunt met dit recept eindeloos varieren en het...
lees verder
Vandaag staat er een interessant artikel in de Volkskrant over suiker. Aangezien ik er net over...
lees verder
Een lekker, makkelijk en voedzaam tussendoortje. Bijvoorbeeld als de kinderen uit school komen of...
lees verder
Afgelopen week is de nieuwe kaart van start gegaan in Restaurant Smakelijck! Een nieuwe kaart vol...
lees verder
Vandaag is mijn verjaardag, en wie jarig is trakteert! Daarom verloot ik 5 Smakelijck Zomer...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 22 apr 2014 om 18:00
    Bedoel je met pesto, de groene of de.rode variant?
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 apr 2014 om 20:01
      Dat kan allebei! Net wat je open hebt staan of lekker vindt. Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 12 jan 2013 om 18:29
    Ha,

    Dankjewel!

    Ik koop Quinoa in een voordeelverpakking in de natuurwinkel, ik geloof een kilo voor 5 euro. Best prijzig ja. Ze verkopen het tegenwoordig ook in supermarkten, is het daar ook zo duus?

    Fijn dat het heeft gesmaakt ;-)
  • Nicolien
    Nicolien zaterdag 12 jan 2013 om 11:54
    echt weer een heerlijk recept. Heb jij een winkel waar je voor een redelijke prijs Quinoa kunt kopen? Ik vind het zo belachelijk duur maar wel erg lekker. Kids (1 en 2 jaar) vonden het ook helemaal lekker!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190