Vrijdag 23 aug 2013

Gegrilde aubergines met munt!



Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook afkomstig uit de Foodies, alleen heb ik deze wel behoorlijk aangepast.

Aubergines zijn heerlijke groenten, alleen moet je ze wel goed klaar weten te maken ;-) Zoals met alles eigenlijk... Maar aubergine heeft een vrij harde en taaie schil. Daarom haken veel mensen af bij het eten van aubergine. In dit recept schaaf je de aubergine in dunne plakken waardoor je hier geen last van hebt. Maar als je voor een recept een halve aubergine gebruikt bijv. dan is het verstandig om reepjes van de schil weg te snijden zodat je niet de hele schil erom laat. Dit vergemakkelijkt het eten van deze groenten en is het ook wat Smakelijcker ;-)

Gegrilde aubergines met munt!

Ingrediënten:
1 á 2 aubergines, knoflookpoeder, snuf chilivlokken, zout en peper, olie, handje amandelen, handje vol munt, 5 eetlepels Griekse yoghurt, cayennepeper of paprikapoeder

Schaaf de aubergines in lange plakken. Meng de plakken met knoflookpoeder, chilivlokken, zout, peper en olie. Grill de plakken in een hete grillpan.

Hak de munt fijn en rooster de amandelen in een droge koekenpan. Had de amandelen grof.
Meng de helft van de munt met de yoghurt, evt. met nog een beetje knoflookpoeder.
Leg de gegrilde plakken aubergine op een schaal. Schep de yoghurt op de plakken aubergine en bestrooi met de rest van de munt en de amandelen. Bestrooi met wat cayennepeper of paprikapoeder.

Dit recept is heerlijk bij het hiervoor geposte recept: Quinoasalade.

Eet smakelijck!

Op workshops maar ook om mij heen hoor ik regelmatig de vraag wat nu gezond, e-nummervrij,...
lees verder
Na het posten van de vorige blog, de Rabarber-kruimeltaart, kreeg ik de vraag hoe ik de...
lees verder
    Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk of soyamelk. Ik...
lees verder
Na het grote Heel Putten Bakt avontuur waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze niet...
lees verder
Ik kreeg de vraag voor een lekker aioli-recept. Aioli is eigenlijk gewoon mayonaise met knoflook....
lees verder
  Tja, de tijd gaat zo snel, dat ik nog niet echt door had hoe snel het al weer...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190