Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!


Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Niet iedereen heeft ’s ochtends de tijd (en zin :-) ) om een uitgebreid en voedzaam ontbijt...
lees verder
Eigenlijk is het zo makkelijk dat het bijna geen recept te noemen is. Toch deel ik 'm, omdat ik...
lees verder
Het is een keer ter sprake gekomen bij de reacties, maar omdat ik er vanuit ga dat niet iedereen...
lees verder
      Rabarber vind je nu volop in de winkel, markt of in eigen tuin....
lees verder
Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
Vorig jaar werd mij gevraagd om een gemakkelijk recept aan te leveren voor een echt...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190