Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!



Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Hij staat al maanden klaar om te plaatsen, maar vandaag dan éindelijk. Het originele recept is...
lees verder
  Groenten en fruit van het seizoen... December! Groenten: Boerenkool,...
lees verder
  Ghee (Ghi of smen) is een boter die veel wordt gebruikt in de Indiase...
lees verder
Snelle hoofdgerechten en gerechten waar je veel groenten in kunt verwerken, daar is veel vraag...
lees verder
De 'zonder pakjes en zakjes' recepten vallen in de smaak :-) Ik vind het zelf ook erg leuk om na...
lees verder
En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190