Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!


Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

IngrediĆ«nten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder
      Zodra je E-nummervrij gaat koken merk je dat je maar weinig...
lees verder
  Spruitjes zijn een groenten die veel mensen niet waarderen. Jammer, want ze zijn...
lees verder
Na mijn vorige blogbericht over het wassen van je binnenkant, nu iets over de voedselvertering en...
lees verder
Om suikers te vermijden moet je eerst weten waar je allemaal op moet letten. En dat valt niet...
lees verder
Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190