Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!



Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

IngrediĆ«nten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Omdat er best veel vraag is naar soepen zonder E-nummers opnieuw een soeprecept. Dit keer het...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Ik heb altijd al een zwak gehad voor chocolade, en in mijn 'ongezonde' jaren was ik met name dol...
lees verder
In mijn nieuwe kookboek Puur koken zonder Pakjes - Voorverkoop begint a.s. vrijdag! - staat...
lees verder
Een bloglezer vroeg naar mijn recept voor gewone, ouderwetse appeltaart. En nu het...
lees verder
Een handige basisvoorraad is onmisbaar bij gezond en vers koken. Door de meest essentiƫle...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190