Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!


Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Al jaren staan deze overheerlijke kruidnootjes op de site. Onder de naam pepernoten. Al een paar...
lees verder
Een regelmatig terugkerende vraag. Wat is nu beter voor je? Roomboter of margarine.  Hier...
lees verder
In de zoektocht naar lekkere vegetarische gerechten kwam ik dit recept tegen. Nu keert hij...
lees verder
Ze zijn volop in het seizoen en het zijn prachtige groenten. Pompoenen! Toen ik ze voor het...
lees verder
Ingredienten: 1 liter water, 3 groentenbouillonblokjes (Rapunzel zonder gist), 2...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190