Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!


Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Vroeger gruwelde ik er van, en nu vind ik het heerlijk! Havermoutpap. Zoals je wel bij de...
lees verder
Ik kreeg de vraag voor een lekker aioli-recept. Aioli is eigenlijk gewoon mayonaise met knoflook....
lees verder
Zoals beloofd zou ik wat recepten bloggen om wat te doen met de restjes ansjovis en kappertjes...
lees verder
Deze week 2 bijzondere nieuwsitems. Omdat het de moeite van het delen waard is, vandaag in deze...
lees verder
Het weer lijkt er nog niet echt op, maar het is toch echt lente! Daarom dit heerlijke...
lees verder
Alle recepten op Smakelijck zijn puur, vers en zonder het gebruik van de zgn. pakjes en zakjes....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190