P1040536
Woensdag 15 jun 2016

Courgetteburgers!

Onlangs kreeg ik van een aantal lezers complimenten dat ze met de recepten van deze site regelmatig vegetarisch eten en dit zeer waarderen. Erg leuk om te horen natuurlijk, maar ook dat je op deze manier gewoon zoveel bewuster bezig bent met wát je eigelijk eet. Wij eten zelf zo'n 2-3x per week vlees/vis, en de rest vegetarisch, en juist van de vega-maaltijden smullen we het meest. Groenten zijn zo lekker veelzijdig, je kunt er zóveel lekkers mee maken, dat bewijzen deze burgers maar weer eens!

Courgetteburgers

Ingredienten voor 8 stuks:

1 middelgrote courgette, 125 gram gare kikkererwten, 2 tenen knoflook, 90 gram rauwe cashewnoten, 2 takjes verse peterselie, Keltisch zout en peper, 1 theelepel Baharat (Jonnie Boer, maar kan vervangen worden door bijv. paprikapoeder met een snufje cayennepeper), 1 ei

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de courgette en laat wat uitlekken in een vergiet.

Doe de rest van de ingredienten in de keukenmachine en pulse tot je een stevige, plakkerige massa hebt, maar het moet niet fijn gemalen zijn. Voeg de geraspte courgette toe en pulse nog een paar keer tot deze goed is opgenomen in het mengsel. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met behulp van een kookring 8 burgers op de bakplaat. Druk de vulling goed in de burgers zodat je stevige burgers krijgt. Bestrooi de burgers eventueel met wat zelfgemaakt paneermeel van glutenvrije crackers of van speltboterhammen (let op, dan is het recept niet meer glutenvrij). Dit maakt de burgers lekker krokant en is een echte aanrader. 

Bak de burgers zo'n 30 minuten in de oven bruin en gaar. 

De burgers zijn overheerlijk op een pita-broodje met ijsbergsla, tomaatjes, komkommer, avocado en een yoghurt-knoflooksausje.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Dit recept is E-nummervrij, suikervrij, zuivelvrij en glutenvrij

Een heel eenvoudig, maar erg lekkere paastraktatie, het paaskoekje! Het zijn eigenlijk een soort...
lees verder
Nu je volop knolselderij kunt kopen moet je daar zeker gebruik van maken! Veel weten niet wat ze...
lees verder
Een favoriet wintergerecht hier is toch wel gestoofde rode kool met appeltjes. Wij eten dit met...
lees verder
Op het moment volop in het seizoen. De aubergine. Prachtige dieppaarse vruchten. Aubergines...
lees verder
Met het warme weer heb je niet veel zin om iets ingewikkelds te maken. Vooral een lekkere koude...
lees verder
Soezen zijn erg leuk om te maken. Het is erg makkelijk en de ingredienten heb je waarschijnlijk...
lees verder

6 opmerkingen
  • Esther
    Esther woensdag 15 jun 2016 om 13:34
    Lijkt me héérlijk! Ga ik vanavond gelijk uitproberen! Bedankt voor je inspiratie!
    • Smakelijck woensdag 15 jun 2016 om 14:26
      Leuk! Succes met het recept!
      • Esther
        Esther woensdag 15 jun 2016 om 18:18
        Het was erg lekker!!
        • Smakelijck donderdag 16 jun 2016 om 18:03
          Top!
  • ange klerx
    ange klerx vrijdag 17 jun 2016 om 13:01
    Ha williene, Oh leuk recept weer. Kook jij de kikererwten of neem je uit blik? Ik maak weleens falafel, maar dan gebruik je alleen geweekte kikkererwten Groetjes, Ange
    • Smakelijck vrijdag 17 jun 2016 om 19:59
      Ik gebruik de biologische kikkererwten uit glazen pot van AH. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190