Koffie-chocoladecake!
Vorige week kwam ik thuis en had Teus een heerlijke koffiecake gebakken. Ik krijg weleens de vraag naar luchtige cake of naar luchtig en zacht glutenvrij gebak, nou deze was zeker heerlijk luchtig en zacht. Een cake die heel snel en gemakkelijk gemaakt is én erg in de smaak valt. Leuk om uit te proberen dus!
Koffie-Chocolade Cake
Ingrediënten: 3 eieren, 150 gram zachte roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 100 gram boekweitmeel (of een ander glutenvrij meel), 50 gram amandelmeel, (is gluten geen probleem voor je, gebruik dan 150 gram speltbloem of -meel) 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 45 milliliter koffie (lekker sterk!), 40 gram pure chocolade in stukjes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren met de zachte boter, kokosbloesemsuiker in de mixer en mix even goed door (ziet er een beetje raar uit). Voeg nu het meel en de bakpoeder toe en mix flink door tot een echt luchtig beslag. Giet vervolgens al mixend de koffie in een dus straaltje er bij tot deze is opgenomen in het beslag. Spatel als laatst de stukjes chocolade erdoorheen (bestuif de stukjes chocolade eventueel vooraf met wat meel om te voorkomen dat ze naar de bodem zakken).
Schenk het beslag in een cakevorm en bak de cake gaar in ongeveer 35 minuten op 180 graden. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Fijne dag!
Liefs, Williene