20180203_182202
Donderdag 15 feb 2018

Biologische pastinaaksoep!

Soms hebben mensen een succesrecept wat ze graag willen delen. Dit kwam een tijdje geleden ter sprake in de Facebookgroep. Om deze recepten een plaats te bieden heb ik een kopje aangemaakt in de Receptenindex: Recepten van lezers. Recepten die ingezonden worden worden geplaatst op de site en komen onder dit kopje te staan.


Heb je ook een lekker recept? Dan kun je deze inzenden via info@smakelijck.nl. Let op: Het moet een origineel recept zijn, van jezelf. Het recept dient ingezonden te worden, liefst met foto (ook deze moet zelf genomen zijn). De recepten moeten E-nummervrij zijn en vrij van geraffineerde suikers. 

Biologische pastinaaksoep

Ingredienten voor 4 personen: 

500 gr grof gesneden pastinaken (geschild), 2 fijngesneden sjalotten  (of 2 uien), 1 volle eetlepel Ghee, 1 liter groentenbouillon (mogelijk iets meer nodig ivm dikte van de soep), optioneel100 milliliter witte wijn bij doen, 200 milliliter slagroom (haverroom voor een lactosevrije variant), 1 theelepel zout, snufje peper, snufje gemalen nootmuskaat, 1-2 eetlepels citroensap, garnering: fijngehakte peterselie + eventueel fijngehakte geroosterde hazelnoten

Bereiding:

Fruit de sjalotjes in de ghee. Doe de pastinaak erbij en fruit deze even kort aan. Giet de bouillon (en eventueel de wijn) erbij en laat ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep. Voeg de slagroom en de kruiden toe en kook nog even kort door. Roer de citroensap door de soep en garneer met peterselie en eventueel met de gehakte hazelnoten.

Geniet ervan!

* Bovenstaand recept en foto is ingestuurd door Mandy. * 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deze groente-taartjes zijn een erg leuk bijgerecht. Door de 1-persoonsvorm zien ze er schattig...
lees verder
Vorige week kwam ik thuis en had Teus een heerlijke koffiecake gebakken. Ik krijg weleens de...
lees verder
Het is inmiddels een sport geworden om zoveel mogelijk zelf te maken. Toegegeven, soms is het...
lees verder
Een lekker snel hapje wat je zo gemaakt hebt voor Oudjaarsavond. Of je maakt er een lekker...
lees verder
Vorige week was ik met mijn moeder in het ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar lag een man...
lees verder
Rollades zijn vaak met de feestdagen favoriet. Ze zijn echter vaak gekruid en bevatten dus...
lees verder

2 opmerkingen
  • Bertha Koetsier
    Bertha Koetsier dinsdag 20 feb 2018 om 12:36
    Ik wilde al een tijdje pastinaaksoep maken dus nu eindelijk geprobeerd met dit recept.En het was heerlijk!Ook de kinderen hebben gesmuld.Komt vaker op tafel hier! Groetjes Bertha
    • Smakelijck woensdag 21 feb 2018 om 09:28
      Fijn! Leuk om te lezen.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190