20180203_182202
Donderdag 15 feb 2018

Biologische pastinaaksoep!

Soms hebben mensen een succesrecept wat ze graag willen delen. Dit kwam een tijdje geleden ter sprake in de Facebookgroep. Om deze recepten een plaats te bieden heb ik een kopje aangemaakt in de Receptenindex: Recepten van lezers. Recepten die ingezonden worden worden geplaatst op de site en komen onder dit kopje te staan.

Heb je ook een lekker recept? Dan kun je deze inzenden via info@smakelijck.nl. Let op: Het moet een origineel recept zijn, van jezelf. Het recept dient ingezonden te worden, liefst met foto (ook deze moet zelf genomen zijn). De recepten moeten E-nummervrij zijn en vrij van geraffineerde suikers. 

Biologische pastinaaksoep

Ingredienten voor 4 personen: 

500 gr grof gesneden pastinaken (geschild), 2 fijngesneden sjalotten  (of 2 uien), 1 volle eetlepel Ghee, 1 liter groentenbouillon (mogelijk iets meer nodig ivm dikte van de soep), optioneel100 milliliter witte wijn bij doen, 200 milliliter slagroom (haverroom voor een lactosevrije variant), 1 theelepel zout, snufje peper, snufje gemalen nootmuskaat, 1-2 eetlepels citroensap, garnering: fijngehakte peterselie + eventueel fijngehakte geroosterde hazelnoten

Bereiding:

Fruit de sjalotjes in de ghee. Doe de pastinaak erbij en fruit deze even kort aan. Giet de bouillon (en eventueel de wijn) erbij en laat ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep. Voeg de slagroom en de kruiden toe en kook nog even kort door. Roer de citroensap door de soep en garneer met peterselie en eventueel met de gehakte hazelnoten.

Geniet ervan!

* Bovenstaand recept en foto is ingestuurd door Mandy. * 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Vandaag een lekker zomers recept van Teus! Ook met dit recept kun je weer lekker varieren door...
lees verder
Als je gezond gaat eten en geen bewerkt voedsel meer wilt, dan wordt het assortiment in de...
lees verder
      Ik had dit recept vorige week al beloofd, maar we zijn de...
lees verder
De aardappeltjes uit de oven, één van de recepten van het begin, is nog altijd een groot...
lees verder
Mijn streven is om bij de avondmaaltijd veel variatie aan te bieden en meerdere groenten op...
lees verder
In deze tijd van het jaar zie je overal de amandelletters verschijnen. Erg lekker, maar je...
lees verder

2 opmerkingen
  • Bertha Koetsier
    Bertha Koetsier dinsdag 20 feb 2018 om 12:36
    Ik wilde al een tijdje pastinaaksoep maken dus nu eindelijk geprobeerd met dit recept.En het was heerlijk!Ook de kinderen hebben gesmuld.Komt vaker op tafel hier! Groetjes Bertha
    • Smakelijck woensdag 21 feb 2018 om 09:28
      Fijn! Leuk om te lezen.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190