20180203_182202
Donderdag 15 feb 2018

Biologische pastinaaksoep!

Soms hebben mensen een succesrecept wat ze graag willen delen. Dit kwam een tijdje geleden ter sprake in de Facebookgroep. Om deze recepten een plaats te bieden heb ik een kopje aangemaakt in de Receptenindex: Recepten van lezers. Recepten die ingezonden worden worden geplaatst op de site en komen onder dit kopje te staan.


Heb je ook een lekker recept? Dan kun je deze inzenden via info@smakelijck.nl. Let op: Het moet een origineel recept zijn, van jezelf. Het recept dient ingezonden te worden, liefst met foto (ook deze moet zelf genomen zijn). De recepten moeten E-nummervrij zijn en vrij van geraffineerde suikers. 

Biologische pastinaaksoep

Ingredienten voor 4 personen: 

500 gr grof gesneden pastinaken (geschild), 2 fijngesneden sjalotten  (of 2 uien), 1 volle eetlepel Ghee, 1 liter groentenbouillon (mogelijk iets meer nodig ivm dikte van de soep), optioneel100 milliliter witte wijn bij doen, 200 milliliter slagroom (haverroom voor een lactosevrije variant), 1 theelepel zout, snufje peper, snufje gemalen nootmuskaat, 1-2 eetlepels citroensap, garnering: fijngehakte peterselie + eventueel fijngehakte geroosterde hazelnoten

Bereiding:

Fruit de sjalotjes in de ghee. Doe de pastinaak erbij en fruit deze even kort aan. Giet de bouillon (en eventueel de wijn) erbij en laat ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep. Voeg de slagroom en de kruiden toe en kook nog even kort door. Roer de citroensap door de soep en garneer met peterselie en eventueel met de gehakte hazelnoten.

Geniet ervan!

* Bovenstaand recept en foto is ingestuurd door Mandy. * 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Gelukkig, eindelijk lijkt het weer wat beter te worden! We hebben lang in de kou...
lees verder
Het jaar 2018 is voorbijgevlogen! Afgelopen jaar heb ik veel recepten op de website gedeeld,...
lees verder
Deze soep heb je echt zo gemaakt. Snel, makkelijk en erg lekker door z'n pittigheid. Je kunt...
lees verder
Door de drukte rond mijn kookboek schiet het bloggen er een beetje bij in. Helemaal niet...
lees verder
Ook dol op gedroogd fruit, maar niet op de toegevoegde suikers die vaak aan gedroogd fruit...
lees verder
Helaas is mijn laptop nog steeds in de maak, dus bloggen valt niet mee, veel moet nu in de...
lees verder

2 opmerkingen
  • Bertha Koetsier
    Bertha Koetsier dinsdag 20 feb 2018 om 12:36
    Ik wilde al een tijdje pastinaaksoep maken dus nu eindelijk geprobeerd met dit recept.En het was heerlijk!Ook de kinderen hebben gesmuld.Komt vaker op tafel hier! Groetjes Bertha
    • Smakelijck woensdag 21 feb 2018 om 09:28
      Fijn! Leuk om te lezen.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190