20180203_182202
Donderdag 15 feb 2018

Biologische pastinaaksoep!

Soms hebben mensen een succesrecept wat ze graag willen delen. Dit kwam een tijdje geleden ter sprake in de Facebookgroep. Om deze recepten een plaats te bieden heb ik een kopje aangemaakt in de Receptenindex: Recepten van lezers. Recepten die ingezonden worden worden geplaatst op de site en komen onder dit kopje te staan.


Heb je ook een lekker recept? Dan kun je deze inzenden via info@smakelijck.nl. Let op: Het moet een origineel recept zijn, van jezelf. Het recept dient ingezonden te worden, liefst met foto (ook deze moet zelf genomen zijn). De recepten moeten E-nummervrij zijn en vrij van geraffineerde suikers. 

Biologische pastinaaksoep

Ingredienten voor 4 personen: 

500 gr grof gesneden pastinaken (geschild), 2 fijngesneden sjalotten  (of 2 uien), 1 volle eetlepel Ghee, 1 liter groentenbouillon (mogelijk iets meer nodig ivm dikte van de soep), optioneel100 milliliter witte wijn bij doen, 200 milliliter slagroom (haverroom voor een lactosevrije variant), 1 theelepel zout, snufje peper, snufje gemalen nootmuskaat, 1-2 eetlepels citroensap, garnering: fijngehakte peterselie + eventueel fijngehakte geroosterde hazelnoten

Bereiding:

Fruit de sjalotjes in de ghee. Doe de pastinaak erbij en fruit deze even kort aan. Giet de bouillon (en eventueel de wijn) erbij en laat ongeveer 20 minuten koken. Pureer de soep. Voeg de slagroom en de kruiden toe en kook nog even kort door. Roer de citroensap door de soep en garneer met peterselie en eventueel met de gehakte hazelnoten.

Geniet ervan!

* Bovenstaand recept en foto is ingestuurd door Mandy. * 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Een nieuwe trend op bakgebied, een cijfer- of lettertaart van koek met room en gedecoreerd met...
lees verder
Als ik ergens fan van ben geworden in de afgelopen jaren dan is het de avocado. Ik doe het overal...
lees verder
Een lekker, makkelijk en voedzaam tussendoortje. Bijvoorbeeld als de kinderen uit school komen of...
lees verder
De ontbijtkoek heeft veel teweeg gebracht op deze blog ;-) Bij de één lukte hij goed, bij de...
lees verder
Dit recept had ik van de winter al beloofd aan een van de lezers. Zelf zongedroogde tomaatjes...
lees verder
Als eerste wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de leuke reacties die ik krijg, al is het...
lees verder

2 opmerkingen
  • Bertha Koetsier
    Bertha Koetsier dinsdag 20 feb 2018 om 12:36
    Ik wilde al een tijdje pastinaaksoep maken dus nu eindelijk geprobeerd met dit recept.En het was heerlijk!Ook de kinderen hebben gesmuld.Komt vaker op tafel hier! Groetjes Bertha
    • Smakelijck woensdag 21 feb 2018 om 09:28
      Fijn! Leuk om te lezen.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190