Vissticks!
Kinderen zijn vaak dol op vissticks. En menig volwassene ook :-) Vooral vissticks met wortels en aardappels was en is erg favoriet. Gelukkig is het zelf maken van vissticks erg makkelijk en niet veel werk. Hier volgt het recept.
Vissticks:
Ingredienten:
Stevige witvis, 1 geklutst ei, speltbloem, paneermeel, olie om in te bakken.
Snijd de witvis in repen van ong. 2 a 3 cm breed. Wentel de vis door de bloem, vervolgens (met een vork) door het geklutste ei en haal de visstick door de paneermeel. Zorg dat de hele vis is bedekt met de paneermeel. Verhit olie in een pan en bak de vissticks om en om in ong. 10 minuten mooi bruin en gaar.
Je kunt de vis ook helemaal fijnmalen in de keukenmachine en dan vissticks vormen. Persoonlijk vind ik dit een beetje zonde van de vis. Op mijn manier hebben niet alle vissticks een echte visstick vorm maar dat maakt voor de smaak gelukkig niet uit.
Heerlijk bij gekookte worteltjes met tuinerwtjes met wat fijngehakte peterselie en een klontje roomboter. Daarbij krielaardappeltjes waar je op het laatste moment een bosje fijngesnipperde bosui aan toevoegd.
Eet smakelijck!
Ik ben nu in Frankrijk en daar vond ik heerlijke grove paneermeel zonder iets erin. Die heb ik dus ingeslagen... Maar ik laat inderdaad ook regelmatig brood uitdrogen in de oven en dan fijnmalen in de keukenmachine. Werkt ook prima!
Groetjes, Williene
Bedankt! Wat simpel eigenlijk zeg.
Het fijne van vissticks vond ik vooral dat ze zo vanuit de vriezer de pan in kunnen... de vlug klaar hap :-) Kan je deze ook invriezen?
Hier nog een inspirerend stukje over paneermeel:
http://www.kokenmetkarin.nl/recepten/trouw-paneermeel.html
Tegenwoordig spaar ik daarvoor de kruimels op van ons zelfgebakken brood - het potje is snel vol met alle kruimels van de snijplank!
Groetjes
Lydia
(volgens mij komen hier dagelijks meerdere Lydia's :-)
Haha, en ik maar denken dat het steeds dezelfde is :-)
Maar om antwoord te geven op je vraag, ja hoor je kunt ze prima invriezen en dan ook bevroren bakken. Wel zachtjes zodat ze niet zwart worden...
Bedankt voor je link. Leuk om te lezen. Ik gebruik altijd paneermeel van de natuurwinkel of de biologische van de AH. Die kun je ook prima hebben. Maar je kunt het inderdaad met brood doen of verkruimelde beschuiten.
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene