16-01-2013

Salade met witlof, peer en avocado!

 
 
 


Eén van mijn favoriete salades op dit moment. Het kost niet veel tijd om deze salade te maken. Iets wat ik heel belangrijk vind voor een lunchgerecht. Meestal heb je rond die tijd niet veel tijd om even uitgebreid een salade/lunch klaar te maken. Bij deze salade vind ik het zo heerlijk dat je alles zo lekker grofweg op je bord kunt schikken en het er dan ook nog heel mooi uitziet. Als je veel tijd hebt  kun je het natuurlijk ook allemaal in kleine blokjes snijden als je dit makkelijker eten vindt. En je kunt deze salade natuurlijk ook als bijgerecht bij het avondeten serveren. Het is net wat je zelf wilt.

Salade met witlof, peer en avocado!

Ingrediënten voor 1 persoon (lunchgerecht):
1 stronkje witlof, 1 avocado, 1 peer (geschild), 1 hand rucola-sla, handje pecannoten (of walnoten), paar plakjes kaas, alfalfa, kneepje citroensap, 2 tl yoghurt of kwark, 1 tl mayonaise of creme fraiche, zout en peper.

Pel de stronk witlof in blaadjes op je bord. Snijd de avocado en de peer in partjes. Verdeel over de witlof. Doe hier de rucola en de alfalfa bovenop. Bestrooi met de noten en wat stukjes kaas. Maak de dressing van de yoghurt, mayonaise, zout en peper en wat citroensap evt. voor de gezonde vetten een scheutje olijfolie. Roer door elkaar en druppel wat over de salade.

Eet smakelijck!


Deel via social media

 
Print recept

13 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 07 mrt 2014 om 12:48
    Wij eten alleen veganistisch. Heb je nog een ander alternatief voor de dressing?

    Groet, Jos
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 08 mrt 2014 om 08:45
      Je zou het kunnen proberen met een goede olijfolie, balsamico, wat zout en peper. Honing gebruiken veganisten ook niet, geloof ik? Anders zou je hier ook nog een beetje van kunnen toevoegen.

      Succes!
  • Danielle
    Danielle donderdag 25 apr 2013 om 10:31
    Ik mag alleen maar warm eten maar denken jullie dat deze salade ook warm lekker is?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 25 apr 2013 om 18:47
      Ik denk niet dat dat echt lekker wordt, witlof verandert best van smaak als je het opwarmt.

      Groetjes, Williene
  • Sandra
    Sandra dinsdag 22 jan 2013 om 16:09
    Nou, hij is zeker lekker Williene, bedankt voor het recept! (zit hier wel even vol van ja :-) maar heb om 15.00 uur toch wel weer trek... geeft niet, dan neem ik gewoon iets anders lekkers gezonds!)
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 23 jan 2013 om 11:51
      Leuk om te horen, Sandra! En inderdaad als je trek krijgt neem je een ander gezond tussendoortje ;-)

  • Anonymous
    Anonymous maandag 21 jan 2013 om 16:06
    Wij hebben deze salade zaterdag gewoon bij de patatjes gegeten. Heerlijk!!

    Groetjes, Christine
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 jan 2013 om 10:19
      Leuk om te horen dat het lekker was, Christine!
  • wilma
    wilma woensdag 16 jan 2013 om 17:41
    HIer is witlof erg duur ong.3 euro een pond bijna. Dat is te gek voor een flink gezin. Jammer...
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 16 jan 2013 om 20:55
      Wat jammer zeg! Dat is inderdaad flink aan de prijs! Het wordt bij jullie zeker niet gekweekt?

      Groet, Williene
  • Margje
    Margje donderdag 23 feb 2017 om 13:08
    Mmmmmm.... verrukkelijk! Zo'n geval dat je je serieus afvraagt; waarom heb ik dit niet eerder gemaakt
    • Margje
      Margje donderdag 23 feb 2017 om 13:22
      Ipv alfalfa gebruikte ik broccolikiemen..
      • Smakelijck vrijdag 24 feb 2017 om 10:14
        Leuk, Margje! Hij zag er ook heerlijk uit ;-)
Laat een bericht achter!
253