Huzarensalade!
Met de feestdagen komt deze heerlijke huzarensalade zeer zeker van pas! Hij is niet moeilijk om te maken, en hij is erg lekker! Lekker om op een stokbroodje te eten, maar ook bij een bbq of gourmet!
Voor 4 a 6 personen:
200 gram (biologisch) kalfsvlees, 200 gram aardappels, 200 gram appels (elstar), 120 gram augurk, halve ui, peper, zout, 2 tl mosterd, 4 el olijfolie, 2 el augurkennat, mayonaise.
Braad het kalfsvlees gaar met zout en peper en laat het afkoelen.
Snijd het vlees, de aardappels, appels, augurk en de ui in hele kleine blokjes. Ik gebruik hiervoor een handig apparaatje van Tupperware. Je kunt ook de quickchef van Tupperware gebruiken, een keukenmachine o.i.d. Het vlees snijd ik wel met de hand.
Kook de aardappelblokjes in ong. 5 min gaar, spoel de blokjes af met koud water.
Voor de mosterdvinaigrette: Meng de mosterd, de olie en het augurkennat met elkaar en voeg zout en peper toe.
Roer nu alle fijngesneden ingredienten door elkaar en roer de mosterdvinaigrette door de salade. Voeg nog 2 a 3 eetlepels mayonaise toe om de huzarensalade smeuig te maken.
Schep de salade in een mooie schaal en versier met gekookte eieren, tomaat, augurk, uitjes etc.
Eet smakelijk!
Succes!
Ik ben van plan om de huzarensalade te maken voor de feestdagen.
Mijn vraag is welke augurken jij gebruikt. Welke zijn e-nummervrij? Ik gebruik wel veel de augurkensticks van Hak. Deze zijn ook e-nummervrij. Kan ik die ook gebruiken voor de salade?
Kun je de salade een paar dagen bewaren? Zonder dat hij versiert is bedoel ik.
groeten
Mieke
Ik gebruik de biologische augurken van de AH. Ik denk dat 'echte' augurken lekkerder zijn in de huzaren dan de sticks. Maar van je kunt het proberen natuurlijk :-)
Je kunt de salade hooguit 1 a 2 dagen van tevoren maken als je 'm goed afdekt. Sowieso is het wel lekker om de smaken even in te laten trekken.
Succes ermee!
Groetjes, Williene