Granola met kokos
Granola met kokos
Ingrediënten:
200 gram fijne havermout, 80 gram pompoenpitten en/of zonnebloempitten, 50 gram kokosrasp, 100 gram gemengde noten, 100 gram ongezoete cranberry’s, gehakte dadels en/of rozijnen, 25 gram gepofte boekweit, 60 gram kokosolie, 2 theelepels kaneelpoeder, 4 eetlepels honing of ahornsiroop*, 50 gram kokosvlokken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de noten grof. Meng de havermout met de pitten, kokosrasp, noten, gedroogde vruchten en het gepofte boekweit. Smelt de kokosolie. Giet over het havermoutmengsel, voeg de kaneel en honing of ahorn toe en meng goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Schuif in de oven en bak in 25 minuten krokant. Schep het mengsel tijdens het bakken een aantal keer om.
Laat de granola afkoelen en meng met de kokosvlokken. Eventueel kan het nog aangevuld worden met bijvoorbeeld lijnzaad. Bewaar de granola in een pot of afgesloten trommel.
Eet de granola bijvoorbeeld op kwark of yoghurt. Je kunt er ook een taartbodem van maken of koekjes mee bakken.
*Liever helemaal geen zoet gebruiken? Voeg dan iets meer kokosolie toe.
Fijne dag!
Liefs, Williene