IMG_2884
Maandag 03 jul 2017

Bami Speciaal #zonder pakjes en zakjes!

Het tweede recept in de reeks 'zonder pakjes en zakjes'. Dit keer Bami Speciaal. Nu zag ik dat er verschillende varianten bestonden van Bami Speciaal, van verschillende bekende merknamen, en allemaal waren ze toch weer anders. Ik heb de variant nagemaakt van de welbekende wereldgerechten. Ik ben heel erg benieuwd of het qua smaak een beetje in de buurt komt, wij vonden het in ieder geval ontzettend Smakelijck! 

Bami Speciaal - zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 4 personen:

Mienestjes of glutenvrije noodles, 200 gram kipfilet in reepjes, 1 gesnipperde ui, 1 rode paprika in reepjes, 1 paksoi in fijne plakjes, 1 prei in halve ringetjes, 150 gram geraspte wortel, 150 gram taugé, 3 eieren, Keltisch zout en peper, gezouten pinda's

Voor de kipmarinade: 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels tamari of sojasaus, 1 teen knoflook, flinke snuf gemberpoeder, snufje komijnpoeder, snufje kaneel, 2 eetlepels sesamolie, klein beetje peper en zout

Voor de groente-kruidenmix: 1/2 theelepel kerriepoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1 teen knoflook, 2 eetlepels tamari of sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, snufje kaneel, snufje kruidnagelpoeder, snufje gemalen anijs, eventueel 1 eetlepel biologische honing

Voor de zoet-zure komkommer: 1/2 komkommer, 2 eetlepels water, 1 eetlepel (appel)azijn, snuf knoflookpoeder, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook of peterselie, snufje peper

Bereiding:

Meng alle ingredienten voor de kipmarinade door elkaar. Voeg de reepjes kipfilet toe en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.

Kook ondertussen de mienestjes of noodles gaar, afwisselend per persoon ga je uit van 50-75 gram per persoon. Giet de mienestjes of noodles af en spoel af met koud water. Zet aan de kant.

Snijd de komkommer voor de komkommer in zoet-zuur in fijne plakjes of in reepjes. Meng de rest van de ingredienten door elkaar en schep de komkommer er door heen. Zet tot serveren in de koeling.

Kluts de eieren en breng op smaak met wat zout en peper. Verhit een koekenpan en smelt wat boter in de pan. Voeg de helft van het geklutste ei toe en bak een hele dunne omelet. Schuif de omelet op een bord als de bovenkant mooi droog is gebakken. Bak direct een tweede omelet er achteraan. Laat de omeletten afkoelen. Rol de omeletten daarna op en snijd in dunne reepjes.

Bak in dezelfde pan de kip in de marinade bruin en gaar. Voeg een flinke scheut water toe aan de kip zodat het een soort saus wordt. Als de kip gaar is, draai het vuur laag en zet aan de kant.

Meng de ingredienten voor de groente-kruidenmix. Verhit 1 lepel sesamolie in een ruime pan. Fruit de ui samen met de prei en de paprika-reepjes. Voeg de wortel en paksoi toe en roerbak minimaal 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de taugé toe. Meng de groenten met de groente-kruidenmix. Voeg de kipreepjes, de gekookte mie en de reepjes omelet toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm goed door.

Serveer de bami speciaal met de zoet-zure komkommer en wat gehakte pinda's. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op dit moment is lasagne hier wel één van de lievelingsrecepten die we regelmatig eten. Vooral...
lees verder
Zelf brood bakken is ontzettend populair. De één bakt het enkel voor het weekend of een...
lees verder
          Een echte klassieker, dit recept. Hij komt...
lees verder
Vorige week was er een duidelijke en heldere uitzending over Natuurlijke aroma's. Wat zijn dit nu...
lees verder
Mijn streven is om bij de avondmaaltijd veel variatie aan te bieden en meerdere groenten op...
lees verder
Het heeft even geduurd voordat ik echt lekkere nasi had gevonden zonder een pakje. Ontelbare...
lees verder

9 opmerkingen
  • hanneke
    hanneke woensdag 05 jul 2017 om 12:03
    hallo, we moeten hier eigenlijk zoveel mogelijk koolhydraatarm eten. maar we houden juist zo van bami, nasi ed. Heb jij een idee hoe we dat zouden kunnen oplossen? bedankt vast Gr
    • Smakelijck donderdag 06 jul 2017 om 10:10
      Ik let zelf niet op koolhydraten, ik mijd alleen snelle, geraffineerde koolhydraten. Dus wellicht is het niets, maar ik eet zelf heel vaak glutenvrije noodles. Deze zijn bijv. gemaakt van zoete aardappelen. Lijkt erg op mie. Je zou eens kunnen kijken of je deze mag hebben. Te koop bij AH en bij natuurwinkel. Ze zijn er in verschillende varianten.
  • Jenny
    Jenny donderdag 20 jul 2017 om 18:51
    Ik ben hier heel blij mee Het lukte me maar niet om bami zonder pakje te maken Jouw recept ziet er super uit!!!! Dank je wel
    • Smakelijck dinsdag 25 jul 2017 om 15:09
      Leuk! Veel succes en eet Smakelijck alvast :-)
  • Miriam
    Miriam woensdag 07 feb 2018 om 16:27
    Wat een heeeerlijk recept! Ik had het in de GezinsGids gezien en gemaakt voor de verjaardag van onze zoon. Wat hebben we allemaal gesmuld! Echt een aanrader!
    • Smakelijck woensdag 07 feb 2018 om 19:11
      Wat fijn en leuk om te lezen!
  • CKB
    CKB donderdag 07 jun 2018 om 08:36
    Ik heb geen sesamolie en gemalen anijs in huis.. Kan ik dat weglaten of vervangen?
    • Smakelijck donderdag 07 jun 2018 om 10:17
      De anijs zou ik weglaten en ipv sesamolie bijv. olijfolie gebruiken. Succes!
      • CKB
        CKB donderdag 07 jun 2018 om 10:26
        Super, dankjewel!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190