Ajam Paniki4.JPG
Dinsdag 22 okt 2019

Ajam Paniki Boemboe #zonder pakjes en zakjes! ​​​​​​​


Ajam Paniki is een vleesgerecht dat je bij bijvoorbeeld nasi of bami kunt serveren. Het is erg snel gemaakt en een heerlijk bijgerecht. Je kunt het ook serveren bij de Sajoer boontjes. In combinatie met wat gekookte rijst heb je dan een complete maaltijd. 

Ajam Paniki - Boemboe zonder pakjes en zakjes! 

Ingrediënten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet of kippendijen, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 milliliter kippenbouillon (zelfgemaakt of Naturcompagnie - zonder suiker en gist)

Kruidenmix: 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 eetlepel sojasaus, ½ theelepel citroengras, 1 theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel komijnpoeder, 1,5 eetlepel tomatenpuree, Keltisch zout en peper, optioneel 1 eetlepel palmsuiker 

Bereiding:

Snijd de kip in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de ui, knoflook en kruidenmix toe. bak even mee en blus af met 200 milliliter kippenbouillon. Laat de kip wat inkoken en laat het vocht wat verdampen. Wil je de saus wat dikker? Bind de saus dan in met maïzena of arrowroot*.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

*Maak van 1 eetlepel bindmiddel een papje met wat koud water. Voeg beetje bij beetje toe aan de saus en kook een minuut mee tot het de gewenste dikte heeft. 

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Zoals jullie wellicht in mijn recepten lezen maak ik veel gebruik van keukenmachines.Omdat...
lees verder
Naar aanleiding van wat vragen over voeding bij zwangerschap besloot ik om hier een blog...
lees verder
De vierde salade voor op een lekker broodje of toastje. Tonijnsalade Ingredienten: 1...
lees verder
  Nu de zomer toch echt begonnen is, en de vakantie voor de deur staat, is het...
lees verder
Begin van de zomer kreeg ik de vraag van Kitchen and More of ik een pan van hen wilde reviewen....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190