Recept zomersalade
Woensdag 07 jun 2017

7 lekkere Salade-dressings!

Het zomerseizoen breekt aan en dan is een salade een heerlijke, lichte maaltijd. Maar ook als lunch is een salade erg lekker en voedzaam. Bij een salade kan een goede dressing natuurlijk niet ontbreken. Daarom heb ik de lekkerste salade-dressings even voor je op een rij gezet. 


7 lekkere Salade-dressings

 

1. Honing-mosterd-dressing

2 eetlepels mayonaise (bijv. Ton's), 1 theelepel biologische honing, 1 theelepel mosterd (bijv. Ton's), Keltisch zout en peper

2. Balsamico-dressing

1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, peper en Keltisch zout

3. Yoghurt-dressing (oftewel 'sla-saus')

2 eetlepels (Griekse) yoghurt, 1 eetlepel mayonaise (bijv. Ton's), 1 theelepel appelazijn, witte wijnazijn of citroensap, 1 theelepeltje (meer of minder naar smaak) tuin- of Italiaanse kruiden, evt. wat fijngesnipperde verse peterselie, peper en Keltisch zout

4. Pittige dressing

sap van een halve sinaasappel of citroen, 1 eetlepel balsamicoazijn, mespuntje sambal (bijv. Yakso), 1 eetlepel avocado- of olijfolie, Keltisch zout en peper

5. Honing-balsamico-dressing

4 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel balsamico-azijn, halve theelepel grove mosterd (bijv. Ton's), 1 theelepel biologische honing

6. Pesto-dressing

2 eetlepels basilicumpesto (zelfgemaakt of natuurwinkel) 1 eetlepel extra vierge olijfolie, snufje peper

7. Oosterse dressing

1 eetlepel Tamari, 1 theelepel mosterd (bijv. Ton's), 1 theelepel balsamicoazijn, 1 eetlepel rijst of sesamolie, Keltisch zout en peper

Het principe van alle dressings is hetzelfde, je doet de ingredienten in een kommetje, potje of schaaltje en klopt dit door elkaar. Serveer het apart bij de geserveerde salade of druppel het over de salade, naar smaak.

Fijne dag!

Liefs, Williene

De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai,...
lees verder
  Hallo allemaal,   In wil me graag aan jullie voorstellen. In overleg met...
lees verder
Magnesium is een belangrijk mineraal. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium door verkeerde...
lees verder
Een heerlijke hartige taart die je een echt lente-gevoel geeft. In de taart zit bimi. Bimi...
lees verder
Zelf koekjes bakken is vaak verrassend eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten voor...
lees verder
In het wereldgerecht Lasagnette zitten de mini-lasagnevelletjes in het pak. Deze velletjes zijn,...
lees verder

5 opmerkingen
  • Jenny Schaafsma
    Jenny Schaafsma woensdag 07 jun 2017 om 11:20
    Mag ik je vragen welke tamari je gebruikt? Dat is namelijk een nieuw ingrediënt voor mij. Ik kwam het voor het eerst tegen in jouw 'Makkelijk en gezond op vakantie'. Ik heb toen Kikkoman Sojasaus gekocht. Maar 'k ben benieuwd wat jij gebruikt. Hartelijke groeten! Jenny
    • Smakelijck woensdag 07 jun 2017 om 11:26
      Tamari is een Japanse sojasaus, net iets intenser van smaak dan gewone sojasaus, maar je kunt het er prima door vervangen. Ik gebruik Tamari uit de natuurwinkel, maar AH, Plus en Jumbo hebben het ook, van bijv. het merk Smaakt. Als de Tamari glutenvrij moet zijn, moet je opletten of dit specifiek op de fles staat. Maar nogmaals, sojasaus kun je hier ook prima voor gebruiken. Succes!
      • Jenny
        Jenny donderdag 08 jun 2017 om 17:40
        Dank je wel!
  • Elseline
    Elseline maandag 25 feb 2019 om 09:53
    Hoe lang kun je de dressings, na het gemaakt te hebben, in de koelkast bewaren en nog gebruiken?
    • Smakelijck maandag 25 feb 2019 om 12:08
      Ligt aan de soort dressing. De balsamicodressing kun je prima een maand bewaren in de koeling in een flesje. De yoghurtdressing zou ik hooguit een paar dagen, goed afgesloten bewaren.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190