Recept zomersalade
Woensdag 07 jun 2017

7 lekkere Salade-dressings!

Het zomerseizoen breekt aan en dan is een salade een heerlijke, lichte maaltijd. Maar ook als lunch is een salade erg lekker en voedzaam. Bij een salade kan een goede dressing natuurlijk niet ontbreken. Daarom heb ik de lekkerste salade-dressings even voor je op een rij gezet. 

7 lekkere Salade-dressings

 

1. Honing-mosterd-dressing

2 eetlepels mayonaise (bijv. Ton's), 1 theelepel biologische honing, 1 theelepel mosterd (bijv. Ton's), Keltisch zout en peper

2. Balsamico-dressing

1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, peper en Keltisch zout

3. Yoghurt-dressing (oftewel 'sla-saus')

2 eetlepels (Griekse) yoghurt, 1 eetlepel mayonaise (bijv. Ton's), 1 theelepel appelazijn, witte wijnazijn of citroensap, 1 theelepeltje (meer of minder naar smaak) tuin- of Italiaanse kruiden, evt. wat fijngesnipperde verse peterselie, peper en Keltisch zout

4. Pittige dressing

sap van een halve sinaasappel of citroen, 1 eetlepel balsamicoazijn, mespuntje sambal (bijv. Yakso), 1 eetlepel avocado- of olijfolie, Keltisch zout en peper

5. Honing-balsamico-dressing

4 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel balsamico-azijn, halve theelepel grove mosterd (bijv. Ton's), 1 theelepel biologische honing

6. Pesto-dressing

2 eetlepels basilicumpesto (zelfgemaakt of natuurwinkel) 1 eetlepel extra vierge olijfolie, snufje peper

7. Oosterse dressing

1 eetlepel Tamari, 1 theelepel mosterd (bijv. Ton's), 1 theelepel balsamicoazijn, 1 eetlepel rijst of sesamolie, Keltisch zout en peper

Het principe van alle dressings is hetzelfde, je doet de ingredienten in een kommetje, potje of schaaltje en klopt dit door elkaar. Serveer het apart bij de geserveerde salade of druppel het over de salade, naar smaak.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Dit is niet echt een recept maar meer een idee om je groenten eens anders te eten :-) Vooral...
lees verder
Mijn boek is nu bijna 3 maanden uit. Er is inmiddels een 2e druk verschenen en de verkoop loopt...
lees verder
Het recept van chocoladepasta wat op deze site staat was al flink verouderd. Ik gebruikte...
lees verder
Ik denk dat we allemaal wel kaneel in huis hebben en regelmatig gebruiken. Niet alleen voor in de...
lees verder
Je bent er dol op of je gruwelt ervan. Amandelspijs. In een roomboterstaaf of in een lekker...
lees verder

3 opmerkingen
  • Jenny Schaafsma
    Jenny Schaafsma woensdag 07 jun 2017 om 11:20
    Mag ik je vragen welke tamari je gebruikt? Dat is namelijk een nieuw ingrediƫnt voor mij. Ik kwam het voor het eerst tegen in jouw 'Makkelijk en gezond op vakantie'. Ik heb toen Kikkoman Sojasaus gekocht. Maar 'k ben benieuwd wat jij gebruikt. Hartelijke groeten! Jenny
    • Smakelijck woensdag 07 jun 2017 om 11:26
      Tamari is een Japanse sojasaus, net iets intenser van smaak dan gewone sojasaus, maar je kunt het er prima door vervangen. Ik gebruik Tamari uit de natuurwinkel, maar AH, Plus en Jumbo hebben het ook, van bijv. het merk Smaakt. Als de Tamari glutenvrij moet zijn, moet je opletten of dit specifiek op de fles staat. Maar nogmaals, sojasaus kun je hier ook prima voor gebruiken. Succes!
      • Jenny
        Jenny donderdag 08 jun 2017 om 17:40
        Dank je wel!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190