Wraps met een twist: Frisse Peper met een yoghurt kruidensausje #zonder pakjes en zakjes!
Ook al heb ik maar een weekje zomervakantie genomen, toch heb ik het gevoel dat ik er even he-le-maal uit geweest ben, en moet daarom ook echt weer opstarten. Even uitvinden hoe ik weer verder ga, druk bezig met allerlei leuks wat er aan komt, zoals een nieuw boek, een nieuwe website én een vernieuwde webshop. En vooral dat laatste is hoognodig. Maar er wordt aan gewerkt en ik hoop jullie snel meer daarover te kunnen vertellen!
De kinderen hebben hier nog steeds vakantie en wat is dit nog een heerlijke, zonnige week om vrij te zijn! Daarom nog een lekker, makkelijk recept, waar je niet veel tijd aan kwijt bent. Natuurlijk met allerlei tips zodat je het kunt aanpassen naar je eigen smaak en wat je wel of niet kunt eten.
De winnaar van de RotPot-actie is inmiddels op de hoogte gesteld. Erg leuk dat jullie zo enthousiast waren over deze fermenteer-methode. Als het weer wat kouder wordt zal ik jullie vertellen hoe ik zelf zuurkool maak, want het is niet moeilijk en heel eenvoudig en kan ook zonder speciale benodigdheden. Dat hebben jullie dus nog van me tegoed. Mocht ik het vergeten, vraag er dan gerust om ;-)
Fijne dag!
Wraps met een twist: Frisse Peper met een yoghurt kruidensausje
Ingredienten voor 3-4 personen:
250 gram kipfilet of kipdijfilet, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels yoghurt, 6 volkoren wraps (zelfgemaakt of natuurwinkel)
Kruidenmix: 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, ½ - 1 theelepel gemalen 4-seizoenen peper, ½ theelepel koriander, 1 theelepel peterselie, Keltisch zout
Sausmix: 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel imkerhoning, flinke snuf knoflookpoeder, snuf uipoeder, 1 theelepel peterselie, ½ theelepel oregano, snuf kurkuma, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de ingrediënten voor de sausmix met de yoghurt en zet aan de kant.
Snijd de kip, de paprika’s, ui en knoflook in blokjes. Bak de kip in wat boter of olie rondom bruin. Voeg de groenten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de kruidenmix en een scheutje water toe en roerbak dit nog even mee.
Verwarm de wraps in de oven. Schep het kip-groentemengsel in de wraps en serveer deze met de yoghurt kruidensaus.
Serveer de wraps met een lekkere salade.
Glutenvrij? Serveer het gerecht dan met zilvervliesrijst of glutenvrije wraps.
Zuivelvrij? Maak de saus met amandelyoghurt.
Meer groente? Serveer het gerecht met een lekkere salade of voeg extra groenten toe aan het gerecht. Bijvoorbeeld taugé, gekookte sperziebonen of champignons. Gebruik dan ook extra kruiden om het gerecht op smaak te brengen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!