Rijsttafel #1: Babi Pangang!
Oke, aangezien jullie staan te springen om nieuwe recepten wil ik eerst beginnen met het plaatsen van de chinees/indische rijsttafel :-)
Om te beginnen start ik met Babi Pangang.
Een volgende keer kunnen jullie verwachten:
*Foe yong hai
*Loempia's met zoetzure saus
*Nasi en bami zoals je 'm bij de chinees kunt krijgen
*Gebakken banaan
En een aantal gerechten kennen jullie al:
*Kip in Tikka Massala met wokgroenten
*Sate saus (met Kip sate)
*En ook de nasi is al een keer geplaatst.
Oke, terug naar Babi Pangang:
Je hebt nodig voor het vlees:
Pond doorregen runderlappen in repen gesneden.
2 t.l gemberpoeder, 1 t.l. laospoeder, 1 t.l. knoflookpoeder, 1 t.l. uienpoeder, 4 e.l. ketjap manis (Yakso), 1 t.l. limoensap, zout en peper, 2 e.l olie
Meng alle poeders met de limoensap en 2 e.l. ketjap manis. Schep dit door het in repen gesneden vlees. Laat het vlees hier minimaal een kwartier in marineren.
Verwarm de olie in de pan. Laat het vlees dichtschroeien en doe daarna voor ong. 10 min. de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat nog 15 min. braden. Doe de rest van de ketjap manis (2 e.l.) erbij en laat nog 5 min. al omscheppend bakken.
Doe het vlees over in een schaal en zet het eventjes onder de grill. Dit kan worden overgeslagen maar je vlees krijgt wel een lekker knapperig korstje.
We gaan verder met de saus:
1 ui, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 el olie, 2 dl kippenbouillon (Naturcompagnie), 1 tl gemberpoeder, 1 tl sambal (Yakso), 4 el tomatenpuree, 1 el sherry, 2 el palmsuiker, 1 el ketjap manis (Yakso).
Verwarm de olie in een pan en laat de fijngesnipperde ui en knoflook even fruiten. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe en roer tot het een egale saus is. Laat het nog even 3 minuten pruttelen en giet de saus over het vlees.
Eet smakelijck,
Liefs, Williene
Groetjes,
Manon
Kan ik de cherry vervangen voor iets anders (scheutje wijn of zo), heb nl. geen cherry in huis.
Groetjes Henriëtte
Je kunt het ook weglaten. Dat maakt niet zo heel veel uit. Evt. kun je het vervangen door wijn of (rijst)azijn.
Succes!
Groetjes, WIlliene
Eet- en theelepels strijk ik nooit af, neem gewoon een schepje.
Klopt, zie het verhaal onder de Chinese tomatensoep. In Eko producten zit geen E621. Ook niet in Vogel en Natur compagnie. Corinne Gouget is daarin een beetje te rigoureus geweest. Het is een natuurlijk gistextract en kan dus gerust gebruikt worden!
We hebben gisteren de nasi met babi pangang gegeten. Het was heerlijk!
Ik heb nog een paar vraagjes:
4 kopjes gekookte rijst zijn dat ongeveer 2 kopjes ongekookte?
Als je theelepels en eetlepels met ktuiden enz. beschrijft in je recept bedoel je dan afgestreken eet/theelepels?
Ik zag in de ingredienten van de bouillon van dr.Vogel dat er gistextract en maltodextrose inzit. Dit is toch ook E 621? Of is het bij biologische bouillon van Vetera (waar ook gistextract inzit) en dr. Vogel een natuurproduct.
Groetjes, Williene
Zaterdagmiddag deze Babi pangang uitgeprobeerd en het viel goed in de smaak. Ik had geen sherry in huis en de tom puree vervangen door een blikje tomaten (even met de staafmixer) en daarna de saus gebonden met maïzena. Heerlijk!
'k Ga zeker nog meer uitproberen! groetjes Jantina