Kipfilet Toscana - Trattoria #zonder pakjes en zakjes
Een snelle maaltijd en vooral ook een lekkere maaltijd! Deze zal zeker bij gezinnen met kinderen in de smaak vallen. De aanvraag voor dit recept kwam van meerdere kanten en ik had hem al een hele tijd terug gemaakt, alleen helaas zonder foto. Daarom duurde het even. Ik ben benieuwd wat je van het recept vindt, laat het me gerust weten. Fijne dag!
Trattoria Kipfilet Toscane - Zonder pakjes en zakjes
Voor 3-4 personen:
200 gram volkoren penne of glutenvrije pasta, 250 gram kipfilet, 2 rode uien, 1 teen knoflook, 6 tomaten, 250 gram sperziebonen, 100 gram ijsbergsla voor erbij
Voor de tomaat & oreganosaus: 4 eetlepels tomatenpuree, 3 theelepels Italiaanse kruiden, 1/2 theelepel knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak
Voor de balsamicodressing: 1 eetlepel balsamico, 1 eetlepels olijfolie, 1 theelepel imkerhoning, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel peterselie, ½ theelepel oregano
Bereiding:
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de bonen schoon en kook in 5 minuten beetgaar.
Snijd de kip in blokjes of reepjes. Snijd de tomaten in blokjes en snipper de uien en de knoflook. Snijd de sla in reepjes.
Verhit wat boter of olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en kip toe en bak dit even een paar minuten mee. Voeg de tomaten en de bonen toe samen met de ingrediënten voor de saus. Voeg 150 milliliter water (of groentebouillon) toe en laat even mee garen tot het geheel een lekkere saus wordt en wat indikt.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de ijsbergsla.
Serveer de pasta met de saus. Je kunt de penne ook mengen met de saus. Serveer de salade bij het gerecht.
Tips:
Vegetarisch? Laat de kip achterwege en voeg meer groenten toe.
Meer groente? Verdubbel het aantal groenten, verdubbel dan ook de kruiden voor de tomaat & oreganosaus. Je kunt ook een lekkere rauwkostsalade serveren bij dit gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene