P1040929
Woensdag 09 nov 2016

Zalmburgers!

Vandaag een lekker recept voor zalmburgers. Ze zijn zo gemaakt, en erg lekker! Eventueel kun je ze ook van tevoren bakken, in de koeling bewaren en dan opwarmen in de oven. Lekker bij de avondmaaltijd maar het kan ook prima op een broodje met wat sla en rauwkost.


Fijne dag!

Zalmburgers!

Ingredienten voor ongeveer 6-8 stuks:

2 blikjes wilde roze zalm, 6 stengels bosui, 2 eieren, 2 (glutenvrije) crackers, 1 theelepel baharat kruiden (Jonnie Boer, maar je kunt ook andere kruiden naar keuze gebruiken), paar takjes verse peterselie, roomboter of kokosolie om in te bakken

Bereiding:

Hak de bosui in fijne ringetjes. Maal de crackers fijn tot een paneermeel. Hak de peterselie fijn. 

Haal de vis uit de blikjes, gooi het vocht weg. Prak de visfilets een beetje fijn. Meng met de rest van de ingredienten tot een stevig mengsel. Verhit een pan op het vuur en maak met behulp van een kookring mooie burgers in de pan. Bak de burgers een paar minuten per kant mooi bruin. Draai de burgers niet te snel om, dan gaan ze breken. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De weersvoorspellingen voor komende week zien er weer goed uit. Dat betekent vaak veel buiten...
lees verder
  Vandaag start de voorverkoop van Smakelijck deel 2: Groenten voor elk moment van...
lees verder
Dadels zijn bij mij een favoriet ingrediënt geworden. Ze zijn wel erg zoet, maar zitten...
lees verder
In onze regio is het deze week vakantie! En in de vakantie worden er natuurlijk koekjes gebakken....
lees verder
Een heel eenvoudig, maar erg lekkere paastraktatie, het paaskoekje! Het zijn eigenlijk een soort...
lees verder
  Het is je vast ook al opgevallen: er verandert veel in de voedingswereld. Er is veel...
lees verder

11 opmerkingen
  • MC
    MC vrijdag 11 nov 2016 om 09:18
    Welk soort wilde roze zalm gebruik je? ...en met/zonder graat
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 12:26
      Dat is deze: http://www.ah.nl/producten/product/wi1765/john-west-wilde-roze-zalm-msc#ingredienten
  • Annemieke
    Annemieke vrijdag 11 nov 2016 om 18:56
    Ik heb ze vandaag gemaakt. Ze waren heerlijk! Super bedankt voor het recept!Voer je opmerking in
    • Smakelijck vrijdag 11 nov 2016 om 20:31
      Fijn!
  • Vera
    Vera dinsdag 15 nov 2016 om 11:33
    Welke kruiden kan ik als vervanging gebruiken voor de baharat kruiden?
    • Smakelijck dinsdag 15 nov 2016 om 20:16
      Paprikapoeder met een flinke snuf cayennepeper en een snufje komijnpoeder met wat knoflookpoeder. Dat zou ik doen ;-) Succes!
  • Vera
    Vera woensdag 16 nov 2016 om 11:06
    Dank je! :-)
  • Judith
    Judith donderdag 26 sep 2019 om 11:25
    Ha williene! Wat een heerlijk recept lijkt me dit...wil het graag vanavond eten. Zou je deze zalmburgers ook in de oven kunnen bereiden? Dat lijkt me lekker, gezond en ook handig...enig idee qua temperatuur en tijdsduur? Alvast bedankt! Fijne dag verder! Groetjes!
    • Smakelijck donderdag 26 sep 2019 om 12:21
      Dat kan zeker, denk ik. Ik zou de oven zetten op 160 graden en dan een minuut of 15. Succes!
  • Judith
    Judith donderdag 26 sep 2019 om 21:28
    Ha Williene! Nog bedankt voor je snelle reactie en tip! Vanavond deze zalmburgers gegeten! Heerlijk! Echt voor herhaling vatbaar! Omdat we recent verhuisd zijn, kon ik m'n kookring zo snel niet vinden. Heb toen papieren Tartelette vormpjes (Ooit bij Ikea gekocht) op een met bakpapier beklede bakplaat gelegd en gevuld. Toen 15 minuten in de oven op 160 graden, daarna vormpjes omgekeerd op bakplaat (gaat heel makkelijk) en de plaat nog ca. 5 minuten terug in de oven gezet. Zo wordt de onderkant van de burgers ook nog ff goed gebakken! Echt super! Groetjes en bedankt weer voor het heerlijke recept!
    • Smakelijck vrijdag 27 sep 2019 om 11:14
      Leuk om te lezen en fijn dat het is gelukt!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190