Bruschetta’s - hapjes voor bij de borrel
Bruschetta’s - hapjes voor bij de borrel
Een gezellig hapje voor bij de borrel. Je kunt voor dit recept gewoon stokbrood gebruiken, maar je kunt er ook knapperige bruschetta’s maken.
Je hebt hiervoor nodig:
1 spelt- of volkoren stokbrood, olijfolie, knoflooktenen of knoflookpoeder
Snijd het stokbrood in mooie gelijkmatige, schuine plakjes. Bestrijk de plakjes stokbrood aan beide kanten met een beetje olijfolie en rooster of gril de broodjes in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Wrijf met een teen knoflook over de bovenkant van de broodjes. Laat helemaal afkoelen en beleg vervolgens naar keuze.
- Rucola – rosbief – parmezaanse kaas – versgemalen peper – truffelmayonaise
Beleg de bruschetta’s met dun gesneden rosbief, een paar blaadjes rucola en bestrooi met zwarte peper, parmezaanse kaas en een paar druppels truffelmayonaise.
- Tonijnmayonaise (een recept hiervoor vind je hier) – kalfsfricandeau – rucola – kappertjes – versgemalen peper
Beleg met een laagje tonijnmayonaise. Deze maak je heel makkelijk zelf door een blikje tonijn op olie te mengen met een aantal eetlepels mayonaise, kneepje vers citroensap en peper. Leg hierop de dungesneden plakje kalfsfricandeau, blaadjes rucola, kappertjes en bestrooi met versgemalen peper.
- Naturel roomkaas – semi-gedroogde tomaten – avocado – verse basilicum – peper
Bestrijk de bruschetta’s royaal met een naturel roomkaas. Leg hier wat gedroogde tomaatjes op, plakjes avocado, een blaadje basilicum en maak het af met versgemalen peper.
- Kruidenroomkaas – gerookte zalm – dilledressing – komkommer
Bestrijk de bruschetta’s met kruidenroomkaas. Leg hierop plakjes dungesneden zalm, plakjes komkommer en besprenkel met wat dilledressing. De dille dressing maak je heel gemakkelijk met een theelepel honing, een theelepel mosterd, een eetlepel olijfolie, een kneepje vers citroensap, wat fijngemalen peper en een paar takjes gesneden verse dille.
- Geitenkaas – vijgen(chutney) – walnoten – honing – versgemalen peper
Beleg de bruschetta’s met geitenkaas. Snijd de vijgen in kwarten en verdeel deze over de broodjes. Je kunt ook vijgenchutney gebruiken als verse vijgen niet in het seizoen zijn. Breek een aantal walnoten en verdeel deze over de broodjes. Besprenkel met honing en versgemalen peper.
Eet Smakelijck en een goede jaarwisseling gewenst!
Liefs, Williene