29-12-2023

Bruschetta’s - hapjes voor bij de borrel

 

Bruschetta’s - hapjes voor bij de borrel

Een gezellig hapje voor bij de borrel. Je kunt voor dit recept gewoon stokbrood gebruiken, maar je kunt er ook knapperige bruschetta’s maken.

Je hebt hiervoor nodig:

1 spelt- of volkoren stokbrood, olijfolie, knoflooktenen of knoflookpoeder

Snijd het stokbrood in mooie gelijkmatige, schuine plakjes. Bestrijk de plakjes stokbrood aan beide kanten met een beetje olijfolie en rooster of gril de broodjes in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Wrijf met een teen knoflook over de bovenkant van de broodjes. Laat helemaal afkoelen en beleg vervolgens naar keuze.

 

  1. Rucola – rosbief – parmezaanse kaas – versgemalen peper – truffelmayonaise

Beleg de bruschetta’s met dun gesneden rosbief, een paar blaadjes rucola en bestrooi met zwarte peper, parmezaanse kaas en een paar druppels truffelmayonaise.

  1. Tonijnmayonaise (een recept hiervoor vind je hier) – kalfsfricandeau – rucola – kappertjes – versgemalen peper

Beleg met een laagje tonijnmayonaise. Deze maak je heel makkelijk zelf door een blikje tonijn op olie te mengen met een aantal eetlepels mayonaise, kneepje vers citroensap en peper. Leg hierop de dungesneden plakje kalfsfricandeau, blaadjes rucola, kappertjes en bestrooi met versgemalen peper.

  1. Naturel roomkaas – semi-gedroogde tomaten – avocado – verse basilicum – peper

Bestrijk de bruschetta’s royaal met een naturel roomkaas. Leg hier wat gedroogde tomaatjes op, plakjes avocado, een blaadje basilicum en maak het af met versgemalen peper.

  1. Kruidenroomkaas – gerookte zalm – dilledressing – komkommer

Bestrijk de bruschetta’s met kruidenroomkaas. Leg hierop plakjes dungesneden zalm, plakjes komkommer en besprenkel met wat dilledressing. De dille dressing maak je heel gemakkelijk met een theelepel honing, een theelepel mosterd, een eetlepel olijfolie, een kneepje vers citroensap, wat fijngemalen peper en een paar takjes gesneden verse dille.

  1. Geitenkaas – vijgen(chutney) – walnoten – honing – versgemalen peper

Beleg de bruschetta’s met geitenkaas. Snijd de vijgen in kwarten en verdeel deze over de broodjes. Je kunt ook vijgenchutney gebruiken als verse vijgen niet in het seizoen zijn. Breek een aantal walnoten en verdeel deze over de broodjes. Besprenkel met honing en versgemalen peper.

 

Eet Smakelijck en een goede jaarwisseling gewenst! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • H.Bakker
    H.Bakker zondag 31 dec 2023 om 13:11
    Hallo Williene, dit komt net op tijd. Het ziet er aantrekkelijk uit en met de ingredienten die je hebt gebruikt kan het alleen maar erg lekker zijn. Gelukkig heb ik alles in huis. Bedankt voor de tip. Ik zal mijn gasten vertellen wie deze lekkere combinaties bedacht heeft.
    • Smakelijck dinsdag 02 jan 2024 om 13:55
      Leuk om te lezen!
Laat een bericht achter!
265