Gevulde speculaas crumble!
Een heerlijk, herfstig recept voor de koude dagen. Wij eten niet vaak toetjes, en als we een toetje eten dan graag een lekker toetje :-) En ik ben dol op crumbles, in de zomer met lekker zomerfruit en in de winter met appel of peer. Gisteren bedacht ik deze variant, met een knipoog naar gevulde speculaas.
Afgelopen week kreeg ik een heerlijk notenpakket van Bas Boer Noten, deze heerlijke producten heb ik dus direct gebruikt in deze crumble. Speciaal voor jullie een leuke actiecode in deze fantastische notenshop: met de code smakelijck krijg je direct 10% korting! Deze code is geldig tot 31 - 12 - 2021. De korting is niet geldig op cadeaupakketten.
Fijn weekend!
Gevulde speculaas crumble
Ingredienten:
3 appels en/of peren, 1 theelepel kaneel, 70 gram koude roomboter, 75 gram amandelmeel, 30 gram (glutenvrije) havermout, 30 gram (glutenvrij) havermeel, 40 gram gehakte pecannoten, 25 kokosbloesemsuiker, 1,5 eetlepel speculaaskruiden, snufje zout
Voor het amandelspijs*: 100 gram amandelmeel, 1 ei, citroenrasp van een halve citroen, 75 gram ahornsiroop (of gebruik imkerhoning)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng voor het amandelspijs het amandelmeel met het ei, citroenrasp en ahornsiroop door elkaar tot een smeuïg spijs.
Schil de appels (of peren) en snijd deze in blokjes. Meng met de kaneel en verdeel over een ovenvaste schaal.
Strijk het amandelspijs voorzichtig over de appelblokjes.
Meng voor het kruimeldeeg alle overige ingrediënten in een ruime schaal en kruimel met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Niet kneden, maar echt kruimelen. Verdeel de deegkruimels over het amandelspijs en bestrooi eventueel met wat extra pecannoten.
Schuif de crumble in de oven en bak de crumble in ongeveer 30 minuten gaar.
Serveer de crumble warm met een bolletje kaneelijs (recept in Smakelijck Winter) of een lepel crème fraîche.
*De amandelspijs is optioneel, zonder spijs is deze crumble ook verrukkelijk!
Eet Smakelijck,
Liefs, Williene