07-05-2013

Wok-saus!

Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker om gebruik te maken van een wok-saus. Je kunt deze volop kopen in de supermarkt, maar er zijn er weinig tot geen die geen E-nummers, suikers en andere onnodige toevoegingen bevatten. Deze wok-saus is een grote favoriet, die ik regelmatig gebruik, maar onderstaande wil ik jullie ook niet onthouden!
Let wel: Ketjap en gembersiroop bevatten (riet)suiker. Omdat ik verder suikervrij eet neem ik deze suikers voor lief. Als ik deze producten niet meer zou kunnen gebruiken zou ik teveel moeten inleveren en een heel aantal recepten niet meer kunnen maken. Dat heb ik er niet voor over.

Wok-saus

Ingrediƫnten:
3 eetlepels ketjap manis (Yakso), 1 theelepel rijstazijn, halve theelepel sambal (Yakso), 1 eetlepel gembersiroop(Yakso), 1 eetlepel olijfolie, flinke snuf knoflookpoeder of een verse teen knoflook, zout en peper

Meng alle ingrediƫnten tot een saus.

Wok groenten (en evt. vlees/vis) in wat (kokos)olie en voeg de wok-saus de laatste 2 minuten toe. Even op hoog vuur mee laten bakken en serveren!

Eet smakelijck!

** Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen m.b.t. Smakelijck? Schrijf je in en stuur een mail naar info@smakelijck.nl


 

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

 • Anonymous
  Anonymous donderdag 08 mei 2014 om 16:25
  Klinkt als een heerlijke woksaus! Ik vroeg me alleen nog wel af voor hoeveel personen dit ongeveer is, want het zijn in totaal maar 5 a 6 eetlepels, dus niet heel veel lijkt me!

  Groetjes Eline
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 08 mei 2014 om 18:30
   Ik gebruik deze woksaus voor ongeveer 500-600 gram groenten. Ik houd niet van heel veel saus, je moet wel de groenten proeven. Maar dat kun je natuurlijk aanpassen naar eigen smaak.

   Succes!
 • Kleinigheidje
  Kleinigheidje dinsdag 07 mei 2013 om 15:25
  Deze klinkt idd erg lekker, ik zou hem graag deze week proberen. Ik heb alleen ook geen rijstazijn kunnen vinden en vroeg mij ook af of 1 van de andere azijnen kan. Verder had AH bij ons alleen maar gembersiroop met e-nummers. Ik heb nog wel een potje verse gember, zou dat ook gaan als vervanging? Wat een boel vragen he? Maar de recepten zijn erg inspirerend. We gaan hier vanavond voor de quinoa burger.
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 07 mei 2013 om 19:31
   Ha, zie boven, ik zou kiezen voor witte wijnazijn. Gembersiroop haal ik inderdaad in de natuurwinkel, omdat deze in de supermarkt niet E-vrij te verkrijgen is. Heb je in dat potje gemberbolletjes? Misschien kun je die fijnmalen? Gembersiroop zit wat suiker in, dus is wat zoetig van smaak, misschien daarom ook wat extra honing o.i.d. toevoegen.

   Succes, en ik hoop dat de quinoa-burgers gesmaakt hebben ;-)

   Groetjes, Williene
 • Gerrinda
  Gerrinda dinsdag 07 mei 2013 om 13:00
  Dat ziet er lekker uit, wil ik zeker gaan proberen. Ik heb geen rijstazijn, wel witte wijnazijn of balsamico azijn. Kan dat ook qua smaak?
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 07 mei 2013 om 19:29
   Dan zou ik kiezen voor de witte wijnazijn!

   Succes!
 • Maaike
  Maaike maandag 19 dec 2016 om 11:46
  Ik heb nog nergens ketjap manis kunnen vinden zonder geraffineerde suikers. Waar hebben jullie deze gevonden?
  • Smakelijck maandag 19 dec 2016 om 11:50
   Klopt, ketjap manis is niet suikervrij verkrijgbaar. Ik kies daarom tegenwoordig voor tamari. Hier kun je evt. zelf een beetje honing aan toevoegen.
 • Sabrina
  Sabrina maandag 30 okt 2017 om 13:30
  Ik ben op zoek naar lekkere gezonde(re) woksausjes. De link naar jouw favoriet werkt niet meer en ik ben nu wel heeeeel nieuwsgierig
  • Smakelijck maandag 30 okt 2017 om 15:38
   Ah, dat is deze: http://www.smakelijck.nl/recepten/boontjes-/ Ik maak 'm nu anders: ik doe nu een paar eetlepels tamari (of sojasaus) met een verse teen knoflook, 1/2 theelepel gemberpoeder en een eetlepeltje honing. Ook erg lekker.
Laat een bericht achter!
272