28-06-2016

Kip-Salade!

Wij zijn dol op salades, zeker in de zomerperiode. Je hoeft er niet uitgebreid voor te koken, de meeste salades zijn zó gemaakt. Zeker fijn als het buiten lekker warm is en je toch al niet zoveel zin hebt om in de warme keuken te staan. Ook als lunch is deze salade lekker voedzaam!

Fijne dag!

Gegrilde kip salade

Ingrediënten voor 2 personen:

2 kropjes Romaine sla, 1 kipfilet, 1 rode ui, 1 avocado, 2 trosjes cherrytomaat, stukje Parmezaanse kaas, zout en peper, roomboter of olie, 1 theelepeltje biologische honing

Voor de dressing: 2 eetlepels balsamico, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel grove mosterd, 1 theelepel biologische honing, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de Romaine sla in kwarten en schik op een bord. Snijd de ui in ringetjes en de kipfilet in repen.

Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olie, zout en peper. Zet in de oven en laat in ongeveer 15-20 minuutjes garen tot ze iets gaan barsten.

Smelt wat boter in de pan en fruit hierin de rode ui ringetjes. Besprenkel met een beetje honing en schep nog een paar keer om. Schep de rode ui ringen over de sla. Grill of bak de kipfiletreepjes met wat zout en peper bruin en gaar. Schik op de salade. Snijd de avocado in reepjes en verdeel over de 2 borden. Garneer met een takje cherrytomaten en draai nog een beetje peper over de salade. Schaaf wat grove plakjes Parmezaan over de salade.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel over de 2 salades.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
269