Vrijdag 20 jul 2012

Makkelijke rauwkost!


Ik serveer vrijwel altijd een (aantal) bijgerechten bij de maaltijd. Zo is er altijd wel iets bij wat iedereen lust en op die manier hoor ik zelden een 'ik lust dit niet' aan tafel.

Een paar favoriete bijgerechten zijn bijv. de rijstsalade, een couscoussalade, verschillende soorten rauwkostsalades, tomatensalades, gegrilde groenten etc. Op deze redelijk eenvoudige manier krijg je al snel een portie extra groenten binnen. Bovendien heb je door die extra gerechten al snel een variatie aan kleur op je bord. Ook eten wij op deze manier veel minder koolhydraten (rijst/pasta/aardappels) dan met een standaard maaltijd.

Hier 2 recepten voor hele simpele rauwkost. Vooral als je een mandoline hebt of een keukenmachine met een rasp is het zo gepiept!
 


Vaak staan ze op markten en braderieen met deze rasp, en als je eens een handig keukenhulpje zoekt dan kan ik je deze zeker aanraden!

Rauwkost 1:
Wortels, courgette, rettich (witte wortel, te koop bij de groenteboer)
Snijd de groenten in kleine reepjes (julienne). Meng dit met elkaar en je hebt een hele lekkere frisse rauwkost. Je kunt ook ook varieren door bijv. komkommer toe te voegen, noten etc.

Rauwkost 2:
Wortels, handje rozijnen, handje pecannoten of walnoten (fijngehakt)
Rasp de wortels in kleine reepjes en meng met de rozijnen en de fijngehakte noten.

Je zou de salades kunnen mengen met een dressing van bijv. wat olijfolie en azijn en wat zout en peper, maar ik vind het zo puur het lekkerst. Maar dat is net wat je zelf wilt.

Eet smakelijck!

    Je moet er van houden. Citroenen. Het zijn heerlijke smaakmakers, maar...
lees verder
Het is vakantie, het warme weer is een beetje voorbij, dus tijd voor weer een lekker...
lees verder
Vandaag is het megadikke winternummer van de Gezinsgids uitgekomen. Hier kun je mijn 4-gangen...
lees verder
Vorige week poste ik het eerste Street Food gerecht op de website, die viel zo in de smaak dat ik...
lees verder
        Vandaag is het een klein beetje feest, want de tweede...
lees verder
Een ontzettend lekker én feestelijk broodje. Het kost wel even wat tijd én moeite, zeker als...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190