Vrijdag 20 jul 2012

Makkelijke rauwkost!


Ik serveer vrijwel altijd een (aantal) bijgerechten bij de maaltijd. Zo is er altijd wel iets bij wat iedereen lust en op die manier hoor ik zelden een 'ik lust dit niet' aan tafel.

Een paar favoriete bijgerechten zijn bijv. de rijstsalade, een couscoussalade, verschillende soorten rauwkostsalades, tomatensalades, gegrilde groenten etc. Op deze redelijk eenvoudige manier krijg je al snel een portie extra groenten binnen. Bovendien heb je door die extra gerechten al snel een variatie aan kleur op je bord. Ook eten wij op deze manier veel minder koolhydraten (rijst/pasta/aardappels) dan met een standaard maaltijd.

Hier 2 recepten voor hele simpele rauwkost. Vooral als je een mandoline hebt of een keukenmachine met een rasp is het zo gepiept!
 


Vaak staan ze op markten en braderieen met deze rasp, en als je eens een handig keukenhulpje zoekt dan kan ik je deze zeker aanraden!

Rauwkost 1:
Wortels, courgette, rettich (witte wortel, te koop bij de groenteboer)
Snijd de groenten in kleine reepjes (julienne). Meng dit met elkaar en je hebt een hele lekkere frisse rauwkost. Je kunt ook ook varieren door bijv. komkommer toe te voegen, noten etc.

Rauwkost 2:
Wortels, handje rozijnen, handje pecannoten of walnoten (fijngehakt)
Rasp de wortels in kleine reepjes en meng met de rozijnen en de fijngehakte noten.

Je zou de salades kunnen mengen met een dressing van bijv. wat olijfolie en azijn en wat zout en peper, maar ik vind het zo puur het lekkerst. Maar dat is net wat je zelf wilt.

Eet smakelijck!

Het ligt al een tijd bij mij op de boekenplank: Hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman in...
lees verder
Ongeveer een half jaar geleden volgde ik een workshop bij Marry Foelkel. Marry schrijft...
lees verder
Sinterklaas is voorbij en Kerst staat voor de deur. Afgelopen weken heb ik een aantal...
lees verder
In deze regio hebben we deze week voorjaarsvakantie, en dus geen tijd (of zin) om uitgebreid te...
lees verder
Deze soep is heel gemakkelijk om te maken en érg lekker! Favoriet als lunch dus! Let even op de...
lees verder
Jaren geleden (2012!) zette ik 2 Chicken Tonight gerechten op de website namelijk de Hawai en de...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190