Vrijdag 20 jul 2012

Makkelijke rauwkost!


Ik serveer vrijwel altijd een (aantal) bijgerechten bij de maaltijd. Zo is er altijd wel iets bij wat iedereen lust en op die manier hoor ik zelden een 'ik lust dit niet' aan tafel.

Een paar favoriete bijgerechten zijn bijv. de rijstsalade, een couscoussalade, verschillende soorten rauwkostsalades, tomatensalades, gegrilde groenten etc. Op deze redelijk eenvoudige manier krijg je al snel een portie extra groenten binnen. Bovendien heb je door die extra gerechten al snel een variatie aan kleur op je bord. Ook eten wij op deze manier veel minder koolhydraten (rijst/pasta/aardappels) dan met een standaard maaltijd.

Hier 2 recepten voor hele simpele rauwkost. Vooral als je een mandoline hebt of een keukenmachine met een rasp is het zo gepiept!
 


Vaak staan ze op markten en braderieen met deze rasp, en als je eens een handig keukenhulpje zoekt dan kan ik je deze zeker aanraden!

Rauwkost 1:
Wortels, courgette, rettich (witte wortel, te koop bij de groenteboer)
Snijd de groenten in kleine reepjes (julienne). Meng dit met elkaar en je hebt een hele lekkere frisse rauwkost. Je kunt ook ook varieren door bijv. komkommer toe te voegen, noten etc.

Rauwkost 2:
Wortels, handje rozijnen, handje pecannoten of walnoten (fijngehakt)
Rasp de wortels in kleine reepjes en meng met de rozijnen en de fijngehakte noten.

Je zou de salades kunnen mengen met een dressing van bijv. wat olijfolie en azijn en wat zout en peper, maar ik vind het zo puur het lekkerst. Maar dat is net wat je zelf wilt.

Eet smakelijck!

Ondanks het herhaaldelijk checken op fouten zijn er in Smakelijck Zoet! toch een paar...
lees verder
Vandaag een lekker en vooral heel gemakkelijk recept, pasta met bloemkool. MIsschien niet de...
lees verder
Na Heel Putten Bakt, afgelopen september, waren er verschillende mensen die mij vroegen of ze...
lees verder
Je kent het waarschijnlijk wel. Sambucol. Een supergoed, antiviraal drankje wat erg goed is voor...
lees verder
Met chocolade kun je heel veel doen, je kunt er lekkere bonbons van maken, je kunt er...
lees verder
  Al een hele tijd geleden schreef ik een blog over Verzorgingsproducten. Ik wil...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190