Havermoutontbijt'pap' met bosbessen en pecans!
Het is écht herfstweer en ik vind het altijd heerlijk om daar m'n voeding op aan te passen. Lekkere, warme maaltijden dus, met lekkere herfstkruiden zoals kaneel, gember, kruidnagel etc. Zoals ik wel vaker schrijf, ontbijten is erg belangrijk om goed de dag door te komen. Door goed te ontbijten heb je gedurende de dag minder last van 'snaai'momenten. Havermout kennen we natuurlijk allemaal van de ouderwetse havermoutpap. En deze pap wordt met de dag populairder. Want het is voedzaam en vult enorm. Maar 't mag best wat spannender en wat mij betreft ook lekkerder ;-) Deze stevige pap voldoet absoluut aan deze eisen en is echt zó lekker! Niet alleen als ontbijt, maar zeker ook als lunch, tussendoortje of wat dan ook! Warm én koud lekker!
Havermoutontbijt'pap' met bosbessen en pecans!
Ingrediënten:
100 gram havermout + wat extra, 1/2 theelepel kaneel, snufje zout, 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder, 160 milliliter kokosmelk, 1,5 eetlepel gesmolten kokosolie, 2 eetlepels biologische honing, 1 klein eitje, 125 gram bosbessen (diepvries), 50 gram pecannoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Hak of breek de pecannoten doormidden. Doe de havermout, kaneel, zout, bakpoeder met de honing, ei, kokosmelk en kokosolie in een kom en meng goed met elkaar. Voeg driekwart van de bosbessen en pecannoten toe. Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de bessen en pecannoten en nog een klein beetje havermout. Het is ook lekker om er wat amandelschaafsel over te strooien.
Zet het ontbijt in de oven en bak gaar in ongeveer 40-45 minuten.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene