Griekse salade met oregano!
Met deze hittegolf zijn salades als lunch of bij de avondmaaltijd lekker en licht. Deze salade zag ik staan bij de Lindenhoff, en hij is echt héérlijk. Heb hem nu al een paar keer gemaakt met deze warmte. Heb je weinig tijd, dan eet je er een stokbroodje bij of wat ovenaardappelen.
Griekse Salade met oregano
Ingredienten voor een bijgerecht voor 4 personen:
4 tomaten, 1 komkommer, 1 rode ui, 4 takjes verse oregano, 150 gram kalamata olijven, 1 klein teentje knoflook, 100 gram (geiten)feta, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap
Bereiding:
Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. Snijd de rode ui in ringen. Haal de blaadjes van de oregano en pers de teen knoflook.
Meng in een kom de tomaten, komkommer, ui, oregano en olijven.
Klop in een kom een dressing van de knoflook, olijfolie, citroensap en breng op smaak met Keltisch zout en peper.
Brokkel de feta over de salade en serveer.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene