IMG_2527
Woensdag 08 mrt 2017

Lasagne #zonder pakjes en zakjes!

Op dit moment is lasagne hier wel één van de lievelingsrecepten die we regelmatig eten. Vooral omdat het ontzettend gemakkelijk is om van te voren klaar te maken en het zo de oven in te schuiven. En als je op zoek bent naar een recept waarbij je de pakjes kant en klare lasagnesaus écht niet mist, dan zou ik niet langer verder zoeken. Absoluut een aanrader, zó lekker.

Geniet ervan!


Italiaanse Lasagne Bolognese - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 4 personen:

400 gram rundergehakt, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 courgette, 4 winterwortels, 125 gram kastanjechampignons, 2 paprika's, 700 milliliter tomaten passata (fles AH), 2 eetlepels tomatentapenade/pesto/tomatenpuree (net wat je in huis hebt), 1 bouillonblokje (Rapunzel zonder gist), flinke scheut rode wijn (eventueel te vervangen door balsamicoazijn), 2 theelepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper, volkoren of glutenvrije lasagnebladen, 150 gram cherrytomaatjes, 1 á 2 bollen mozzarella, 150 gram geraspte kaas, roomboter/ghee/kokosolie 

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook. Snijd de winterwortel, courgette en paprika's in fijne blokjes en de champignons in plakjes. Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg alle gesneden groenten toe en roerbak even mee. Rul het gehakt door de groenten en blus af met een flinke scheut rode wijn. Voeg het bouillonblokje,de Italiaanse kruiden, de passata en tomatentapenade toe en maak op smaak met zout en peper. Proef tot je de gewenste smaak hebt. Laat de saus een minuut of 10 op laag vuur wat inkoken tot een lekkere, stevige saus.

Neem een ovenschaal en verdeel een dunne laag saus over de bodem. Dek af met lasagnebladen. Verdeel opnieuw een laagje saus over de bladen. Herhaal dit tot je 3 lagen lasagnebladen hebt in je ovenschotel. Dek af met een laag van de groentesaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de mozzarella. Strooi het geheel nu af met de geraspte kaas. 

Schuif de lasagne in een voorverwarmde oven op 160 graden en bak de lasagne in 30-40 minuten mooi bruin en gaar. Heerlijk met een frisse salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Vandaag op deze stralende dag start ik met een superleuke winactie. Samen met Selnature geef ik 2...
lees verder
Speciaal voor alle Smakelijck lezers een unieke kans! Een hele leuke workshop, gegeven door...
lees verder
Zoals ik in m'n budget blog al schreef, op verzorgingsproducten valt heel wat te besparen. Zowel...
lees verder
Uit de serie 'Uit de Oven' een maaltijdmix voor een ovenschotel met sperziebonen met gehakt van...
lees verder
Een verjaardagstraktatie bedenken valt soms niet mee. Laat staan als de traktatie ook nog...
lees verder

15 opmerkingen
  • Mc
    Mc donderdag 09 mrt 2017 om 23:08
    Is er ook nog iets anders dan wijn og azijn mogelijk? Of zou je het ook helemaal weg kunnen laten?
    • Smakelijck vrijdag 10 mrt 2017 om 10:32
      Je kunt het weglaten, maar dat is wel van invloed op de smaak.
      • Mc
        Mc woensdag 15 mrt 2017 om 10:08
        ...nog een vraagje: ik heb nog tuinkruidenbouillonblokjes van Zonnatura liggen. Alleen die smaak is misschien wat te typisch / te overheersend waardoor de lasagnesmaak niet goed tot zijn rechtkomt?Of denk je dat het het proberen wel waard is?
      • Mc
        Mc woensdag 15 mrt 2017 om 10:08
        ...nog een vraagje: ik heb nog tuinkruidenbouillonblokjes van Zonnatura liggen. Alleen die smaak is misschien wat te typisch / te overheersend waardoor de lasagnesmaak niet goed tot zijn rechtkomt?Of denk je dat het het proberen wel waard is?
  • Smakelijck woensdag 15 mrt 2017 om 19:19
    Oh ja hoor, die zou ik gerust gebruiken. Succes!
  • Kim
    Kim vrijdag 14 apr 2017 om 18:34
    Welke merk lasagnebladen kan ik gebruiken en waar zijn deze te koop?
    • Smakelijck maandag 17 apr 2017 om 19:11
      Als het glutenvrije moeten zijn: Dan van AH eigen merk, glutenvrij. Anders kun je kijken bij de volkoren lasagnebladen, deze zijn ook prima om te gebruiken.
  • Evelien
    Evelien donderdag 31 jan 2019 om 22:13
    Vandaag (eindelijk) een keer gemaakt! Viel erg in de smaak hier! Blijvertje dus.
    • Smakelijck vrijdag 01 feb 2019 om 11:19
      Fijn!
  • Angela Molenaar
    Angela Molenaar maandag 17 jun 2019 om 13:57
    Ik heb bouillonblokjes gekocht van natur compagnie kan ik die ook gebruken?
    • Smakelijck maandag 17 jun 2019 om 14:43
      Ja hoor!
  • Matthea
    Matthea donderdag 27 jun 2019 om 18:21
    Ipv rode wijn heb ik wat melk gebruikt, en het bouillonblokje was ik vergeten maar toch; de smaak was heerlijk!
    • Smakelijck vrijdag 28 jun 2019 om 09:54
      Fijn!
  • Arianne
    Arianne maandag 09 sep 2019 om 21:23
    Hoi, Maak jij deze schaal ook weleens de avond van te voren klaar, zodat na het werken hij gelijk in de oven kan? Of zou je dan meer vocht moeten gebruiken?
    • Smakelijck dinsdag 10 sep 2019 om 08:38
      Ja, dat kan heel goed. Wel in de koeling zetten en ik zou de mozzarella en geraspte kaas er dan wel vers op doen, voordat je hem in de oven zet. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190