19-11-2018

Smakelijck - Puur Hollands is uit!

Afgelopen vrijdag is mijn nieuwe kookboek uitgekomen: Smakelijck Puur Hollands. De boeken die in de voorverkoop zijn verkocht zijn dezelfde dag nog verzonden. Zaterdag vielen de meeste boeken dus al op de deurmat. Van diverse mensen kreeg ik al foto's en berichten doorgestuurd van recepten die ze al hebben gemaakt ;-) Als je nog twijfelt over een leuk Sinterklaas of Kerstcadeau, hieronder een greep uit de reacties: 

"Het boek is meer dan in de samenvatting staat. De recepten zijn veelzijdig, gezond, duurzaam, makkelijk aan te passen , De foto,s spreken voor zich. Lekker eten hoeft niet van ver te komen. gewoon van eigen bodem, uit eigen tuin, van onze eigen boeren/telers.
Ben er blij mee."

***

"Ook ik heb het boek binnen. Wat een mooi boek. Fijne indeling met heerlijke recepten. Je andere boeken zijn ook fijn, maar ik denk dat dit boek mijn favoriet wordt."

***

"Net ontvangen, super blij mee. Komende tijd van alles uitproberen"

***

"Het boek net ontvangen. Wat een prachtuitvoering! Dankjewel Williene."

***

"Ik zat een poos te denken hoe ik jou nieuwe boek kon beoordelen in mijn eigen woorden zonder als een drama Queen over te komen. Ik weet niet of je een traan gelaten hebt toen het boek af was of toen het binnen kwam.
Ik had wel een brok in de keel. Omdat je zo iets moois heb gemaakt, Maar ook omdat het boek PRACHTIG is, mooie stijl, mooi ingedeeld, mooie foto,s., mooie verhalen heerlijke recepten.
Ik zal het veel gebruiken , heb voor de feestdagen al veel gezien dat bij mij op tafel zal komen."

***

"Ik sluit me helemaal bij de mooie woorden aan. Ik zou eigenlijk 't pakketje dichthouden tot mijn verjaardag, maar dat is me niet gelukt. Ik kon niet wachten en weet ook zeker dat ik de komende weken vast wat eruit ga maken. Maar ik pak hem voor mijn verjaardag gewoon weer in  en zal heel verbaasd zijn."

***

"Vandaag 9 recepten van het nieuwe boek gemaakt! Zo ga ik er snel doorheen! Wanneer komt er weer een boek ;-)?
Super blij Williene! Dank je wel! Boek heeft nu al gebruikerssporen!"

***

"Heel blij met mijn nieuwe boek!! Ik heb inmiddels de hele verzameling en haal er zoveel inspiratie uit!!"

***

"Het boek is inderdaad erg mooi! Ik heb weer zin om van alles te gaan uitproberen."

***

"Wat is het prachtig geworden.
Hoe krijg je het voor elkaar.
Heerlijke recepten ze springen het boek uit ......zooo mooi en lekker.
En, frietje kapsalon erg benieuwd 
Ik ben trots op je Williene"

***

"Het is een super mooi boek, net ontvangen top!"

***

"Ik heb het boek ook ontvangen en ben er heel blij mee!! heerlijke recepten en prachtige foto's...top!!"

Allemaal ontzettend bedankt voor jullie fijne en leuke reacties op het nieuwe boek! Helaas verliep niet alles vlekkeloos :-) Helaas zijn sommige boeken verkeerd ingebonden bij de drukker. Als je het boek openslaat begin je dus achterin en ook nog op z’n kop. Dat is dus echt niet de bedoeling. Kijk je binnengekomen exemplaar dus even goed na, en mocht dit ook bij jouw boek het geval zijn, laat het me weten via info@smakelijck.nl, dan maken we het in orde! Dit geldt alleen voor de boeken die al verzonden zijn in de voorverkoop. Alle boeken die nu worden ingepakt worden nagekeken.

Excuus voor het ongemak! 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

 • Rita
  Rita dinsdag 20 nov 2018 om 16:01
  Ha williene, en pracht boek. en fijne recepten, ben er blij mee, bedankt! op naar deel 2 Puur Hollands! Even een vraag, je schrijft over Yaconsiroop, waar koop je dat en hoezo gebruik je dat, in de andere boeken niet toch? Kan ik het vervangen door honing, of is yaconsiroop beter/ gezonder?? groetjes rita
  • Smakelijck woensdag 21 nov 2018 om 09:29
   Dankjewel, leuk om te lezen! In de boodschappenlijst staan van een aantal ingredienten welk merk ik gebruik. In Twente is een boer die zelf Yaconsiroop maakt van zijn eigen, biologische yaconwortels. Yacon is één van de beste suikervervangers en ook geschikt voor diabetici. Ik was al langer fan van Yacon, maar het is prijzig en niet heel goed verkrijgbaar. Omdat ik in dit boek enkel Nederlandse ingredienten wilde gebruiken heb ik voor deze soort gekozen, samen met imkerhoning (bij koud gebruik). Je kunt Yacon ook vervangen, dat is geen probleem. Door honing, door ahorn of door kokosbloesem. Succes!
   • Smakelijck woensdag 21 nov 2018 om 09:30
    Hier kun je dus de echte Hollandse yacon bestellen: https://www.yaconoettwente.nl/
 • Lucherdien
  Lucherdien zaterdag 24 nov 2018 om 22:10
  Prachtig boek fijne recepten en mijn vraag over yacon is al beantwoord. Ik geniet van deze mooie serie kookboeken.
  • Smakelijck maandag 26 nov 2018 om 10:26
   Dankjewel! Fijn om te lezen!
 • hennie van dis
  hennie van dis dinsdag 27 nov 2018 om 11:24
  hallo Williene. Opnieuw een 'heerlijk' boek, waar ik volop van geniet! Even een vraag over het maken van mayonaiise. Je hebt het daar over 'milde olie'. Mijn vraag is: welke olie bedoel je? Ik heb in het verleden eens geprobeerd hier milde olijfolie voor te gebruiken, wat op een fiasco uitliep. Het ging nl. schiften. Met zonnebloemolie ging het wel goed. Zijn er nog andere gezonde oliën die je ervoor kunt gebruiken? met hartelijke groet van Hennie.
  • Smakelijck dinsdag 27 nov 2018 om 20:25
   Wat leuk, dankjewel! Voor mayonaise gebruik ik graag druivenpitolie. Je kunt ook een beetje olijfolie doen en de rest een andere olie nemen. Voor koud gebruik kan zonnebloemolie inderdaad ook. Het is een beetje afhankelijk van je smaak, maar een sterke olie (zoals olijf) in z'n geheel is inderdaad niet zo lekker. Succes!
 • JGJ
  JGJ maandag 18 feb 2019 om 20:51
  Hoi Williene, Vanavond wilde ik de Drentse turf maken. Bij de ingrediënten staat 4 el melk vermeld. Echter, in het recept is niet te vinden wat je met de melk moet doen ;-) Toevoegen? Of bestrijken voor een mooi glanzend kleurtje? Inmiddels heb ik zeker de helft van je recepten uit Puur Hollands gemaakt: we hebben er van genoten! Opnieuw een Smakelijck succes! Groeten van een Smakelijck fan!
  • Smakelijck dinsdag 19 feb 2019 om 12:56
   De melk mag bij het beslag van de turf :-) Leuk dat je al zoveel hebt gemaakt! Super om te lezen. Fijne dag en succes met je turf!
 • JGJ
  JGJ dinsdag 19 feb 2019 om 13:55
  Dat vermoedde ik al en heb ik ook gedaan. I.p.v. een slofvorm, heb ik een springvorm gebruikt. Dat werkt prima! Inmiddels is er van de turf nog maar één stukje over... ;-) kortom: ook dit recept was weer geslaagd!
  • Smakelijck woensdag 20 feb 2019 om 15:50
   Ah, wat fijn om te lezen zeg! Dankjewel.
Laat een bericht achter!
266