Kokosmuffins met blauwe bessen
Deze muffins zijn een lekkere aanvulling op je paasontbijttafel of bij de paasbrunch. Ze zijn lekker voedzaam en daarom heerlijk om te serveren bij de maaltijd. Dit recept maakte ik speciaal voor Bas Boer Noten, en gebruikte daarbij hun fijne kokosrasp en de Nederlandse honing van Bijenbaas.
En voor je het vergeet: tot 8 mei krijg je nog 10% korting op het assortiment gevriesdroogd fruit met de code: smaak04
Kokosmuffins met blauwe bessen - Een recept in samenwerking met Bas Boer Noten
Ingredienten voor 8 muffins:
175 gram (glutenvrij) havermeel, 50 gram havermout, 100 gram geraspte kokos, 3 eieren, 50 gram gesmolten roomboter of kokosolie, 125 milliliter honing, 150 milliliter (rauwmelkse) kefir (of karnemelk), 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder, 1 theelepel kaneel, 150 gram blauwe bessen, geraspte schil van 1 biologische citroen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los en meng met de boter, kefir, honing en citroenrasp. Voeg het havermeel, havermout, kokos, bakpoeder en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar. Dit wordt een stevig beslag. Voeg de blauwe bessen toe en verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes.
Bak de muffins in 25 minuten bruin en gaar.
Fijne paasdagen!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!