Kruidcake!
Via mail kreeg ik een lekker recept voor een kruidkoek. Het recept was gemaakt met witmeel en geraffineerde suiker, maar dat is natuurlijk gemakkelijk omgezet! Bij deze geef ik het lekkere recept door! Niet moeilijk te maken en een erg lekker tussendoortje, vooral met een beetje roomboter ;-)
Ingrediënten:
300 gram speltmeel (voor glutenvrij: zie tip), 1,5 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder, 75 gram roomboter, 2 eieren, 2 eetlepels koek- of speculaaskruiden, 150 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker, 3 eetlepels biologische of imkerhoning, 200 milliliter melk (amandelmelk, karnemelk o.i.d), snufje zout
Smelt de boter in een pan. Voeg de honing toe en roer dit goed door tot de honing is opgenomen. Haal de pan van het vuur af en klop de eieren en de melk door elkaar en vervolgens voeg je dit al kloppend bij de gesmolten boter. Voeg de droge ingrediënten toe en mix dit tot een beslag.
Doe het beslag in een cakeblik van 1 liter inhoud en zet in een voorverwarmde oven op 160 graden. Bak de cake gaar in 55-60 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is voordat je 'm eruit haalt!
Fijne dag!
Liefs, Williene
Ik heb vanmorgen je kruidcake geprobeerd maar helaas lukt het niet om hem gaar te krijgen.
Heb hem anderhalf uur in de oven gehad op 160 graden. Wat zou ik fout gedaan kunnen hebben?
Groetjes
Toos
Succes!
Groetjes Toos
Succes!
Heb je net een mail gestuurd i.v.m. de kruidcake en nu lees ik allerlei opmerkingen over de kruidcake op jouw blog. Ook mijn vraag staat erbij ( niet luchtig ) dus dat ga ik nu maar eens uit proberen. De cake is erg lekker en zo gemaakt, dus voor herhaling vatbaar!
Groetjes,
Ali
Hartelijk bedankt!
Groetjes Brenda
Groet
Elsa
Fijne dag!
groet Elsa
Fijne dag!
Kan de palmsuiker in de appel-noten-rozijnencake uit je kookboek ook vervangen worden door agavesiroop?
Oh, dat zou ik niet zo snel doen. Door dat het siroop is heeft het een andere invloed op het bakproces. Je zou wel een gedeelte kunnen vervangen, of palmsuiker vervangen voor oerzoet, bijv. Ik zou dan wel wat minder appels gebruiken, bijv. 400 gram of 350. Succes!
Vandaag heb ik de kruidcake gebakken maar het probleem is dat hij niet echt luchtig wordt. Hij is qua smaak wel lekker maar ik zou hem graag wat minder compact hebben. Heb je tips hoe dat gaat lukken, moet in misschien langer mixen? Hetzelfde probleem heb ik met het brood wat ik ook via jouw recept (en zonder broodbakmachine heb gebakken), de smaak is lekker maar totaal niet luchtig.
Dat is apart, want hij was juist zo lekker zacht! Heb je je oven goed voorverwarmd? Goed gemixt? Daar zou ik eens naar kijken, wel een 1 liter cakeblik gebruikt?
Bij brood komt het heel precies met het rijzen wat 'm luchtig maakt. Nu met dit weer is dat best lastig, en zou ik het voor de verwarming zetten zodat het goed rijst. Succes!
En vond het niet zo zoet ja,maar je moet er ook aan wennen!
Rozijnen erin zou dat ook kunnen of?
Nog een opmerking van zo kant en klaar pak blijf je ervan snoepen en nu heb je genoeg! dusdat was de E nummers!
Heb het boek bestel voor mijn dochter verjaardag een leuk en goed cadeau he?
groetjes esther
Als je eet zonder suiker dan is alles al snel te zoet, daarom maak ik het standaard met wat minder suiker.
Rozijnen zou ook lekker zijn erin, en dat maakt het gelijk wat zoeter.
Leuk zeg! Ik heb het boek op de post gedaan, dus hopelijk heb je 'm op tijd in huis!
Succes en een fijne verjaardag van je dochter!
Fijne avond!
Succes!