Hazelnoot-dadel koekjes! (suikervrij)
Vandaag een heel simpel en gemakkelijk koekjesrecept. Zonder geraffineerde suikers, terwijl ze toch heel lekker zoet zijn door de dadels. Veel bakplezier ;-)
Hazelnoot-dadel koekjes!
Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks:
80 gram roomboter, 80 gram hazelnootmeel (hazelnoten malen tot meel in de keukenmachine kan ook), 40 gram speltmeel of -bloem, snufje Keltisch zout, halve theelepel koekkruiden, snuf vanillepoeder, 40 gram dadels in hele kleine stukjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de roomboter romig en voeg de andere ingrediënten toe en mix tot een stevig deeg.
Vet kleine koekvormpjes heel goed in met boter, schep vol met het beslag en schuif in de oven en bak bruin en gaar in zo’n 30 minuten. Je kunt ook koekjes vormen van het deeg op een bakplaat. Let op dat de oventijd dan wellicht iets korter wordt.
Laat de koekjes uit de oven iets afkoelen, tik ze voorzichtig uit hun vorm, door op de onderzijde de kloppen met een lepel. Laat verder afkoelen, dan worden ze heerlijk bros!
Geniet ervan!
Liefs, Williene