IMG_4203
Vrijdag 29 jun 2018

Kaasbroodjes!

Vandaag een lekker weekend recept! Dit keer geen zoet recept maar een lekker hartig hapje, namelijk kaasbroodjes! Heel gemakkelijk te maken en érg lekker. je kunt er natuurlijk ook minibroodjes van maken, net wat je zelf wilt :-) 

Fijn weekend! 


Kaasbroodjes!

Ingrediënten voor 6 stuks:

6 plakjes speltbladerdeeg, 125 gram mascarpone, 125 gram geraspte kaas, 1½ theelepel gedroogde peterselie, zout, peper, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt of biologisch)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Meng de mascarpone, geraspte kaas, peterselie voor de vulling in een kom met behulp van een vork. Maak het op smaak met zout en peper.

Verdeel het kaasmengsel over de helft van ieder bladerdeegplakje, op die manier dat je de andere helft er overheen kunt vouwen. Zorg dus dat de randen vrij van kaas blijven zodat je deze stevig kunt dichtdrukken met een vork. Plakt het bladerdeeg niet goed dicht maak het dan een beetje vochtig aan de randen.

Snijd nu met een scherp mes ‘streepjes’ in de bovenzijde van de kaasbroodjes. Klop het ei los en bestrijk ieder broodje met het ei. Bestrooi tenslotte met een klein beetje paneermeel en schuif in de oven.

De broodjes zijn klaar als ze mooi bruin en krokant zijn, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Geniet ervan! 

Liefs, Williene

Ongeveer een half jaar geleden volgde ik een workshop bij Marry Foelkel. Marry schrijft...
lees verder
Volgend weekend is het Sinterklaas en pakjesavond. Daar kan een lekkere Sinterklaastaart...
lees verder
Logisch dat ieder mens fruit lust. Mensen weten niet hoe ze fruit moeten eten. Ik bedoel niet...
lees verder
  Het is volop zomer, al is het aan het weer nog niet echt te merken. Daardoor wil...
lees verder
Dit ontbijtje is zó superlekker! Het kan trouwens ook prima doorgaan als tussendoortje, toetje,...
lees verder
Vandaag is het megadikke winternummer van de Gezinsgids uitgekomen. Hier kun je mijn 4-gangen...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190