IMG_4211
Vrijdag 13 apr 2018

Hollands Pannetje Champignon-Prei #zonder pakjes en zakjes!

Een recept op aanvraag: het Hollandse Pannetje met champignons, prei en kipfilet. Ik verbaas me er werkelijk over dat er dergelijke zakjes en kant-en-klare maaltijden bestaan, want het is echt heel gemakkelijk. Je moet namelijk zelf ook nog van alles vers toevoegen, dus je betaald vooral voor een heleboel smaakversterkers en zout. De kruiden die in het pakje zitten die heb je vaak gewoon in huis en zijn vele malen goedkoper dan een zakje, bovendien kun je er heel veel meer maaltijden mee maken. En het is net zo snel gemaakt als met een zakje. Ik hoop dat het in ieder geval net zo lekker of nóg lekkerder is, dan zijn die zakjes ook niet meer nodig :-) 

Hollands Pannetje met Champignons, Prei en Kip - zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

1 ui, 1 teen knoflook, 350 gram kipfilet, 300 gram prei, 250 gram (kastanje)champignons, scheut witte wijn (eventueel), 125 milliter (haver)room of créme fraiche, 1 eetlepel speltbloem

Kruiden: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder (of Vadouvan), zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de prei in ringetjes. 

Kruid de kip met flink wat zout en peper en bestrooi met de eetlepel bloem. Smelt wat boter of olie in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze even kort mee. Voeg de prei en de champignons toe en meng goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en eventueel een scheutje witte wijn voor de smaak. Voeg de creme fraiche toe en verwarm alles nog een paar minuten goed door. 

Serveer met rijst of pasta naar smaak. 

Tips: 

Meer groente? Voeg heel fijn gesneden blokjes wortel toe aan de saus. Of serveer er gekookte wortels bij.

Meer saus? Voeg dan 250 milliliter creme fraiche toe. 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Ook zin in een lekker tussendoortje voor 't weekend, maar niet veel tijd? Dan is dit recept zeker...
lees verder
Een heerlijke hartige taart die je een echt lente-gevoel geeft. In de taart zit bimi. Bimi...
lees verder
Ik wens jullie allemaal een heel Gezegend, Gezond, Liefdevol én Smakelijck 2018 toe! ...
lees verder
Zoals beloofd, vandaag een preview uit Smakelijck Zomer! Mijn nieuwe kookboek die in...
lees verder
Voedzaam ontbijten is een goede start van de dag. Maar zo 's ochtends vroeg wil je ook dat het...
lees verder
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als...
lees verder

6 opmerkingen
  • Tineke
    Tineke vrijdag 13 apr 2018 om 13:26
    Dank je wel voor deze lekkere recepten! Groetjes, Tineke
    • Smakelijck maandag 16 apr 2018 om 09:29
      Graag gedaan!
  • Geerke
    Geerke maandag 16 apr 2018 om 15:49
    Als ik meer saus wil kan ik dan ook meer haverroom gebruiken? Kan ik bij andere gerechten om te koken i.p.v créme fraiche ook haverroom gebruiken? Bedankt voor het recept!
    • Smakelijck maandag 16 apr 2018 om 19:27
      Ja hoor, dat kan!
  • Marjo
    Marjo woensdag 18 apr 2018 om 11:32
    Welke room gebruik je? Kookroom, zure room, slagroom? Wat is het beste? Crème fraiche kan ook maar welke is het minst vet?
    • Smakelijck woensdag 18 apr 2018 om 13:00
      Haverroom, slagroom, creme fraiche het kan allemaal. Kookroom dan weer niet, deze is niet E-vrij. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190