Salade 4: Tonijnsalade
De vierde salade voor op een lekker broodje of toastje.
Tonijnsalade
Ingredienten:
1 blikje tonijn op olijfolie, 1 tomaat, halve appel, halve ui, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup (Heinz bio).
Bereiding:
Tomaat (zonder zaadjes), appel en ui in hele kleine blokjes snijden, tonijn uit laten lekken, mayonaise en ketchup mengen en door het tonijnmengsel roeren. Evt. zout en peper toevoegen.
Mama Muis ,jij maakt 16 balletjes dus voor 16 wraps. Kun je ze ook invriezen?
De recepten gaan bij in de map.
Ik haal wraps inderdaad bij de natuurwinkel. Pas hadden ze hier een actie, 1+1 gratis, en dan sla ik er wat in, dat scheelt veel!
Ik heb een recept voor wraps, maar heb het nog niet geprobeerd. Ik zal hem hier voor je neerzetten, als ik het zelf een keer heb gemaakt en het is gelukt dan zal ik het ook bloggen.
250 gr. bloem of maismeel, 1 tl bakpoeder, 1 tl zout (lijkt me wat veel), scheutje olie, 100 ml water.
Dit mengsel kneden, half uurtje in de koelkast.
Balletjes van maken, dun uitrollen met deegroller en 2 minuten in droge koekenpan bakken en regelmatig draaien.
Wil je het laten weten als je het hebt geprobeerd? Ik zal me er binnenkort ook aan wagen :-)
Mijn recepten zijn over het algemeen wel voor 4 personen. Maar goede tip, als ik eraan denk zet ik het er voortaan bij, de net geposte macaroni is bijv. zeker voor 6-8 personen. Maar ik maak 'm altijd zo en dan vries ik de helft in voor een volgende keer.
@Mama Muis, leuk dat je meedenkt en bedankt voor jouw recept! Zoals je ziet is mijn recept iets anders, ik zal ze beide eens gaan uitproberen! Het lijkt erg makkelijk om ze zelf te maken, en het scheelt veel geld!
Voor de tortilla’s heb je nodig: 500 gram bloem (€ 0,49/kilo), 100 ml zonnebloemolie (€ 1,39/liter) en 300 ml water. Zeef de bloem en een theelepel zout in een grote kom, giet de olie in een kuiltje en meng beetje bij beetje het warme water erdoor totdat een zacht, glad en elastisch deeg is ontstaan. Verdeel het deeg in 16 gelijke balletjes.
Rol met de deegroller (op een met bloem bestrooid aanrecht) de balletjes uit tot een cirkel van 20 cm doorsnede. Bak ze één minuut aan elke kant in de koekenpan. Deze wraps kosten 2,3 cent per stuk (de duurste kant-en-klaarwraps kosten 38 cent per stuk). Vul ze met maïs en gehakt, zalm, sla en roomkaas of waar je maar zin in hebt.
Ik vind je blog ook erg leuk. Ik heb al heel wat recepten gemaakt.
De recepten die ik gebruik of nog eens wil maken kopieer ik en druk ik af. Deze bewaar ik in een map. Zo heb ik alle e-vrije recepten die ik gebruik bij elkaar en hoef ik niet steeds de computer op te starten.
Ik wil het nacho recept ook uitproberen. Wij zijn ook dol op wraps maar ik ben nog geen e-vrije tegengekomen,(ja, bij de reformwinkel maar die zijn erg duur en ik moet er toch wel minstens 8 hebben,ieder 2)
Heb jij een alternatief of recept voor wraps?
Ga je met je recepten uit van 4 personen?
groetjes Mieke
@MamaMuis: Jij ook bedankt voor je reactie! Mijn kinderen zijn nog jong (4 en 1) en nemen nog genoegen met (biologische) diksap (Covelt bijv.), in het weekend mogen ze wel eens sap uit een pak bijv. Appelsientje Multifruit/Bosvruchten, fles biologische appelsap of Coolbest (nooit Lightsappen en ik controleer goed de verpakkingen). Dit leng ik dan aan met wat water. Maar het gebeurt niet vaak. Meestal drinken ze water/diksap/melk.
Zelf drink ik alleen water en thee. Inmiddels ben ik daar zo aan gewend dat ik frisdrank niet meer lekker vind.
Je kunt ook zelf yoki-drink maken van 1 liter yoghurt met 200 ml bio-vruchtensiroop en dan aanlengen met water tot 2 liter.
Bouillon vries ik in in bakjes. Inmiddels heb ik zoveel plastic verpakkingen (bakjes, emmertjes e.d.) gespaard dat ik het daarin doe. De vriezer raakt inderdaad wel erg vol. Op dit moment moeten we hier ook weer nodig onze vriezer leegeten, want er past niets meer in :-)
Nogmaals bedankt voor je reactie, en als je meer vragen hebt, stel ze gerust!
En de GG-recepten zal ik hier blijven plaatsen :-) !
Groetjes, Williene