P1040308
Woensdag 13 apr 2016

Cranberry-banaankoekjes!

De banaan-havermoutkoekjes zijn inmiddels wel bekend en ideaal als je doordeweeks iets wilt bakken zonder suiker(vervangers). Dit recept is hier een leuke variatie op. Door de banaan worden de koekjes niet heel erg knapperig, daarom is het raadzaam om ze zo dun mogelijk te maken, en dezelfde dag te eten. 

Geniet ervan!


Cranberry-banaankoekjes

Ingrediënten voor 16 stuks:

1 banaan, 75 gram (glutenvrije) havermout, 1 eetlepel kokosrasp, 1 eetlepel lijnzaad, handje cranberry's, 1/2 theelepel kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Maal de havermout met de lijnzaad even fijn, maar niet tot meel. Prak de banaan. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een plakkerig deeg. 

Maak met behulp van een lepel koekjes op een vel bakpapier en probeer deze dun uit te strijken. Schuif de koekjes in de oven en bak in 20-25 minuten bruin en gaar. 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Een tijdje geleden kreeg ik dadels opgestuurd van Yogi & Yousef dadels. De meeste mensen...
lees verder
Hij staat al maanden klaar om te plaatsen, maar vandaag dan éindelijk. Het originele recept is...
lees verder
Heksenkaas is een favoriet smeerseltje uit supermarkt of delicatessenwinkel. Maar zoals...
lees verder
Maandagavond was er op Tv een interressante uitzending over E-nummers van Tros Radar. Vanaf 11.35...
lees verder
Voor komende Oud & Nieuw heb ik alle recepten van voorgaande jaren voor je op een rij gezet....
lees verder
Vandaag weer een lekker sloffenrecept. Sinds ik mijn sloffenvorm heb bak ik regelmatig met een...
lees verder

3 opmerkingen
  • Mary
    Mary donderdag 14 apr 2016 om 13:10
    Hoi Williene, hoe maal je de havermout en lijnzaad fijn?
    • Smakelijck donderdag 14 apr 2016 om 15:06
      Dan kan met een keukenmachine of een koffiemolentje.
  • Mendel
    Mendel woensdag 31 aug 2016 om 15:58
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190