Winters stamppotje uit de oven!
Voor de liefhebbers van Teus' z'n recepten, vandaag weer één van zijn hand. Een heerlijke stamppot uit de oven met echte wintergroenten. Het kan gewoon zo gegeten worden, zonder iets erbij, maar je kunt er ook prima een groente als spruitjes, zuurkool of iets dergelijks bij serveren. Het is ook erg lekker bij een winters buffet of diner als bijgerecht, bijvoorbeeld voor de komende Kerstdagen.
Fijne dag!
Winters stamppotje uit de oven!
Ingrediënten als bijgerecht voor 4 personen:
400 gram pastinaak (3 stuks ongeveer), 300 gram pompoen (ongeveer een halve), 300 gram zoete aardappel (2 stuks), 1 blokje groentenbouillon (Rapunzel zonder gist), 250 gram gemengde paddenstoelen, paar takjes verse tijm, 1 ui, geraspte kaas, Keltisch zout, peper, knoflookpoeder, cayennepeper, 3 klontjes roomboter
Bereiding:
Schil de pastinaak, pompoen en zoete aardappel en snijd in blokjes, doe deze in een ruime pan met water, breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Laat in zo’n 10 minuutjes gaar koken en giet af. Bewaar het kookvocht eventueel voor een saus of soep.
Snijd de ui en de paddenstoelen grof en bak zo’n 5 minuutjes aan op hoog vuur met wat zout, peper en knoflookpoeder en de helft van de tijm.
Voeg bij de blokjes pastinaak, pompoen en zoete aardappel een paar klontjes roomboter, bestuif licht met de cayennepeper, wat zout en gewone peper en stamp grof door elkaar. Spatel nu met een vork het paddenstoelen mengsel erdoorheen, laat een een klein beetje achter voor de garnering!
Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en garneer met het overgebleven paddenstoelenmengsel en de laatste takjes tijm.
Schuif in de oven op 180 graden voor zo’n 20 minuten! Serveer met bijvoorbeeld gekookte spruitjes of kool.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene